Voidaanko työmailla huonosti?

 

Haastattelin joulukuun Talotekniikka-lehden Työhyvinvointi-palstalle Petri Valvetta. Haastattelun lopuksi kysyin, miten koko talotekniikka-alan työhyvinvointia voisi hänen mielestään parantaa. ”Yllättävä ja iso kysymys”, vastasi Valve ja avasi sitten sanaisen arkkunsa. Arkusta tuli ulos painavaa asiaa: Valveen mielestä työmailla voidaan huonosti. Erityisen huolissaan hän oli nuorista osaajista – saadaanko heidät jäämään alalle?

Valve laittoi minulle myöhemmin vielä sähköpostia ja painotti, että tate-alalla kaikki haluavat varmasti tehdä laadukasta työtä – jättää kädenjäljen, josta voi olla ylpeä. ”Nyt vaan tuntuu, että keinot ovat kadonneet ja keskustelua vie eteenpäin raha”, hän kirjoitti. Mitä mieltä sinä olet? Oletko törmännyt vastaavaan ja miten asiaa voisi muuttaa?

Joulukuun Talotekniikan teemana ovat lait, määräykset ja asetukset. Löydät teemaosiostamme jutun muun muassa uudesta kaavoitus- ja rakentamislaista, jonka on tarkoitus korvata nykyinen maankäyttö- ja rakennuslaki vuoden 2024 alussa. Käsittelemme teemaosiossa myös marraskuussa lanseerattua TalotekniikkaRYLiä, joka julkaistiin ensimmäistä kertaa vain sähköisenä.

Vuoden 2022 ensimmäinen Talotekniikka-lehti ilmestyy helmikuun alussa. Sitä ennen löydät luettavaa digikanavistamme, mutta printin puolesta toivotan sinulle jo lämmintä joulua – millä ikinä joulunviettopaikkasi lämpeneekään. Toivottavasti ulkona silti nyt ja tulevina jouluina paukkuu pakkanen. Ilmastonmuutoksen torjumisen eteen paiskitaankin töitä muun muassa EU-taksonomialla, jota joulukuun lehden kansijutussa avaa meille Tytti Bruce-Hyrkäs.

Hoidan vielä toistaiseksi Talotekniikan väliaikaisen päätoimittajan pestiä. Uuden päätoimittajan rekrytointi on kuitenkin jo alkanut. Löydät ilmoituksen esimerkiksi täältä. Kiinnostuitko?

 

Piritta Porthan

Talotekniikka-lehden väliaikainen päätoimittaja

Lue lisää

Katso kaikki