Biokaasua IKEA-lihapullista

IKEA-tavaratalojen yhteyteen avautuu jälleen uusia kaasutankkausasemia, joilta voi tankata IKEA-ravintoloiden ruokahävikistä jalostettua biokaasua.

Gasum ja IKEA Suomi tiivistävät vuoden 2019 aikana entisestään yhteistyötään: Gasum avaa tankkausaseman Raision IKEA-tavaratalon yhteyteen. Lisäksi tavoitteena on avata asemat Kuopion ja Tampereen yhteyteen myöhemmin kuluvan vuoden aikana. Asemien biokaasu jalostetaan IKEA-ravintoloiden ruokahävikistä. Tankkausasemat ovat IKEA Suomen yhteistyökumppani Gasumin, ja niillä voi tankata sekä maa- että biokaasua.

Jo IKEA-tavaratalojen yhteyteen avatut kaasutankkausasemat Espoon Lommilassa ja Vantaan Porttipuistossa ovat olleet suosittuja kuluttajien keskuudessa. Uudet asemat ovat tuoneet auki ollessaan liikenteeseen yli neljän miljoonan ajokilometrin edestä puhdasta polttoainetta ja liikenteen hiilidioksidipäästöjä on vähennetty noin 600 tonnilla verrattuna bensiiniin.

Uudet kaasutankkausasemat ovat osa Gasumin ja IKEA Suomen tiivistyvää yhteistyötä, jossa yhtenä päämääränä on laajentaa vähänpäästöisen liikennekaasun saatavuutta.

”Hyödyntämällä ravintoloissamme syntyvän ruokajätteen autojen polttoaineeksi pystymme tarjoamaan asiakkaillemme vastuullisen tankkausvaihtoehdon yhä useammilla IKEA-tavaratalopaikkakunnilla”, IKEA Suomen vastuullisuuspäällikkö Jessica Lehtinen kertoo.

”Jo rakennetut tankkausasemat Espoossa ja Vantaalla ovat olleet suuri menestys ja kaasuautoilijat ovat käyttäneet niitä aktiivisesti. Tankkausasemat lisäävät kaasun saatavuutta uusilla alueilla sekä tukevat entisestään liikenteen päästövähennystavoitteiden saavuttamista”, kertoo Gasumin liikenteen kehityspäällikkö Markus Kaarlela.

Biokaasu on täysin kotimainen ja uusiutuva liikennepolttoaine, jota tuotetaan kotitalouksien, kauppojen ja teollisuuden biohajoavista jätteistä ja jätevesilietteestä sekä maatalouden sivuvirroista. Biokaasun liikennekäytöllä on mahdollista vähentää polttoaineen elinkaaren aikana syntyviä kasvihuonekaasupäästöjä jopa 85 prosenttia verrattuna fossiilisiin polttoaineisiin.

 

 

Jätä kommentti

*

*