Avain Yhtiöt suunnittelee puukerrostaloja Porvoon Länsirantaan

"Korttelin suunnittelussa tavoitellaan ilmastoviisaita ratkaisuja ja omaleimaista arkkitehtuuria."

Avain Yhtiöt Oy on saanut suunnitteluvarauspäätöksen Porvoon Länsirannalle, Taidetehtaankadun ja Kultalistankadun kulmauksessa sijaitsevalle korttelialueelle.

Avain Yhtiöt suunnittelee vuoden 2021 aikana Porvoon Länsirannalle yhteistyössä Porvoon kaupungin kanssa korkeatasoisen puukerrostalokokonaisuuden. Rakennusoikeus käytetään todennäköisesti pääosin asumisrakentamiseen.

Puukerrostaloihin on suunniteltu asumisoikeus- ja vuokra-asuntoja. Alueen toteutuminen vaatii vielä asemakaavamuutoksen.

– Porvoo tunnetaan toisaalta puurakentamisen perinteiden vaalijana ja toisaalta modernin puurakentamisen edistäjänä. Korttelin suunnittelussa tavoitellaan ilmastoviisaita ratkaisuja ja omaleimaista arkkitehtuuria, toteaa kaupunkisuunnittelupäällikkö Dan Mollgren. Porvoon kaupungin tavoitteena on edistää puurakentamista, ja Länsirannan asuinalueelle puukerrostalot sopisivat erittäin hyvin.

Avain Yhtiöt on innoissaan mukana suunnittelemassa ympäristöystävällistä ja laadukasta puukerrostalokokonaisuutta. Puurakenteisen talon hiilijalanjälki on betonirakenteista pienempi. Porvoon puukerrostalot ovat Avain Yhtiöiden toinen puukerrostalokohde.

Ensimmäinen on parhaillaan suunnitteilla Helsingin Kuninkaantammeen.

– Lähdemme hakemaan asemakaavamuutosta ja selvittämään yhteistyökumppaneita kevään aikana. Avaimen tavoitteena on rakentaa alueelle korkealaatuisia puukerrostaloja, kertoo projektipäällikkö Mauri Puljujärvi.

Tiiviillä yhteistyöllä Porvoon kaupungin kanssa Avain Yhtiöt haluaa varmistaa, ettei Länsirantaan rakenneta vain asuntoja, vaan luodaan ja ylläpidetään toimiva, turvallinen ja ekologinen asuinalue.

Lue lisää

Katso kaikki