Autodesk ostaa Spacemakerin: tekoäly avaa uusia mahdollisuuksia kaupunkisuunnitteluun

Älykkään automaation ansiosta arkkitehdit ja rakennuttajat voivat testata erilaisia tila- ja kaupunkikonsepteja jopa minuuteissa.

Älykkään automaation ansiosta arkkitehdit ja rakennuttajat voivat testata erilaisia tila- ja kaupunkikonsepteja jopa minuuteissa.

Autodesk Inc. (NASDAQ: ADSK) ostaa norjalaisen ohjelmistoyhtiön Spacemakerin 240 miljoonalla dollarilla. Pilvipohjaista tekoälyä ja generatiivista suunnittelua hyödyntävä Spacemaker auttaa arkkitehtejä, kaupunkisuunnittelijoita ja rakennuttajia tekemään parempia päätöksiä ja kestävämpiä ratkaisuja heti projektien alusta lähtien.

Erilaisten vaihtoehtojen aikainen kartoittaminen helpottaa täyden hyödyn saamista pitkäaikaista kiinteistösijoituksista.

Spacemakerin avulla suunnittelun ammattilaiset voivat luoda ja analysoida erilaisia ratkaisuja rakennuksille tai kaupunkisuunnittelulle. Spacemaker tuo tekoälyn arkkitehdin työpariksi: alustan avulla käyttäjät voivat nopeasti luoda, optimoida ja vertailla suunnitteluvaihtoehtoja, joissa otetaan huomioon kaavamääräysten ja suunnittelukriteerien lisäksi monenlaista taustadataa, kuten maasto, tuulet, päivänvalo ja liikenne.

Spacemaker esittää nopeasti vaihtoehdot, jotka hyödyntävät rakennuspaikan mahdollisuudet täysimääräisesti. Tämä johtaa parempiin tuloksiin jo alusta alkaen ja antaa suunnittelijoille mahdollisuuden keskittyä laskennan sijasta luovuuteen.

– Spacemaker on oppikirjaesimerkki oivallusten ja automatisoinnin voimasta. Heidän tuotteensa antaa suunnittelijoille mahdollisuuden luoda ja testata kaupunkisuunnitteluideoita muutamassa minuutissa, sanoo Andrew Anagnost, Autodeskin toimitusjohtaja.

– Vuoteen 2050 mennessä planeetallamme on kaksi miljardia ihmistä enemmän, joten tehokas ja kestävä kaupunkisuunnittelu on jatkuvasti tärkeämpää. Spacemakerin teknologia tarjoaa perustavanlaatuisen muutoksen siihen, kuinka ajattelemme ja rakennamme kaupunkeja niin, että ihmiset ja planeetta pysyvät terveinä.

– Spacemakerin ostaminen on osoitus sitoutumisestamme arkkitehtien työn kehittämiseen ja suunnittelijoiden kykyyn muuttaa maailmaa parempaan suuntaan, sanoo Amy Bunszel, Autodeskin suunnitteluohjelmistoista vastaava johtaja.

–Yhdistettynä Autodeskin tuotteisiin ja osaamiseen Spacemakerin mullistava ratkaisu tuo mahdollisuuden tehdä tietoon perustuvia suunnittelupäätöksiä ja auttaa ratkaisemaan yhä suurempia haasteita.

– Aloimme neljä vuotta sitten rakentamaan suunnittelu- ja projektiryhmille työkaluja luoda kestävämpiä kaupunkeja ja kaupunginosia ja samalla parantamaan rakennusinvestointien tuottavuutta, kertoo Spacemakerin toimitusjohtaja ja perustaja Havard Haukeland.

– Autodesk jakaa tavoitteemme terveemmän planeetan luomisesta ja tarjoaa samalla ainutlaatuisen mahdollisuuden saada tuotteemme nopeammin suunnittelutiimien käsiin kaikkialla. Kauppa on huikea virstanpylväs tiimillemme ja niille, jotka ovat olleet tukenamme alusta lähtien.

– Norjalaiset kiinteistökehittäjät ovat rakennusalan digitaalisen muutoksen eturintamassa, mikä näkyy projektien kannattavuuden kasvussa ja samalla parantaa kykyämme torjua ilmastonmuutosta kestävämmällä kiinteistökehityksellä, sanoo norjalaisen rakennuttajan OBOS:in toimitusjohtaja Daniel Kjørberg Siraj.

Kaupan toteutuminen edellyttää tavanomaisten ehtojen täyttymistä. Kaupan odotetaan toteutuvan Autodeskin tilivuoden 2021 neljännellä neljänneksellä, joka päättyy 31. tammikuuta 2021.

 

Lue lisää

Katso kaikki