Aurinkoseinän teho ylivoimainen kattoasennukseen verrattuna

Oulun Energian Toppilan voimalaitoksen seinälle asennetut aurinkopaneelit toimivat tehokkaasti myös kesällä auringon paistaessa korkeammalta.

Toukokuun tuotanto on ollut tähän mennessä paras liki 28 000 kilowattitunnilla kesäkuun pitäessä kakkossijaa vain hieman alhaisemmalla tuotolla. Oulun Energia kohensi rapistunutta voimalaitoksen julkisivua yhteensä 827 aurinkopaneelilla syyskuussa 2016.

Suomen suurimman aurinkoseinävoimalan teho on 270 kilowattia. Aurinkoseinä tuotti tammi-maaliskuussa yli tuplasti enemmän kuin vastaava kattoasennus. Maaliskuussa se saavutti tähänastisen huipputehonsa yksittäisinä aurinkoisina pakkaspäivinä. Koko maaliskuun aikana aurinkoseinä tuotti sähköä yli 24 000 kilowattituntia.

”Seinäasennus on otollinen juuri kevät- ja syyskaudelle paneelien kerätessä talteen loivemmat auringonsäteet”, tuotepäällikkö Olli Tuomivaara Oulun Energialta kertoo.

”Eri kuukausia vertaamalla näkee, että seinäasennus tuottaa todella hyvin keväällä. Aurinkoseinän maaliskuun tuotto oli jopa hieman enemmän kuin heinäkuun”, Tuomivaara toteaa.

Aurinkopaneelit ovat varteenotettava vaihtoehto julkisivuremontille. Toppilan voimalaitoksen aurinkoseinä tuli jopa edullisemmaksi kuin tavallinen julkisivuremontti.

Jätä kommentti

*

*