Aurinkosähköä Isoon Pajaan

Caverion toteuttaa talotekniikan parhaillaan käynnissä olevan Ylen Ison Pajan peruskorjaukseen Helsingin Pasilassa.

Caverion toteuttaa talotekniikan parhaillaan käynnissä olevan Ylen Ison Pajan peruskorjaukseen Helsingin Pasilassa. Asiakkaana projektissa on kohteen pääurakoitsija FIRA Oy, ja sopimuksen arvo on 11,7 miljoonaa euroa. Rakennuttajana on Yleisradion eläkesäätiö.

Hanke on kehitetty yhteistyössä FIRA:n kanssa. ”Olemme toteuttaneet Caverionin kanssa useita hankkeita. Projektitiimimme ovat tehneet töitä yhteisten tavoitteiden hyväksi”, sanoo FIRA Oy:n työpäällikkö Pekka Sipponen.

Caverion toimittaa kiinteistöön kaikki talotekniset järjestelmät: lämmitys, vesi ja viemäri, ilmanvaihto ja ilmastointi, jäähdytys, sähköistys, informaatio- ja viestintäteknologia, turvallisuus, sprinkleri- ja kaasusammutus sekä automaatio.

Rakennuksen energiatehokkuutta parannetaan taloteknisiä järjestelmiä uusimalla ja muun muassa ottamalla käyttöön uusiutuvaa energiaa. Caverion toimittaa rakennuksen katolle asennettavan aurinkosähköjärjestelmän, jolla on tavoitteena tuottaa merkittävä osa IV-konehuoneen sähköntarpeesta.

”Hyvä yhteistyömme FIRAn kanssa jatkuu tässä hankkeessa ja projektihenkilöstömme on kehittänyt toimintatapoja yhteistyössä. Toteutimme samoilla tiimeillä myös Elisan pääkonttorin korjauksen”, toteaa Caverionin Suomen divisioonajohtaja Ville Tamminen.

Muutostöiden kohteena olevien tilojen pinta-ala on 22 750 bruttoneliömetriä. Isoon Pajaan tulee tilat VR Groupin pääkonttorin sekä Ylen eläkesäätiön käyttöön. Muutoksen suunnittelu ja hankekehitys alkoi syksyllä 2016 ja työt ovat käynnistyneet vuoden alussa. Tilojen on määrä valmistua huhtikuussa 2018.

Lue lisää

Katso kaikki