Asuntotuotanto Helsingissä ennätysvilkasta

Lokakuun loppuun mennessä Helsingissä on tänä vuonna aloitettu yli 7 000 asunnon rakentaminen, mikä ylittää koko vuodelle asetetun tavoitteen tuhannella asunnolla.

Lokakuun loppuun mennessä Helsingissä on tänä vuonna aloitettu yli 7 000 asunnon rakentaminen, mikä ylittää koko vuodelle asetetun tavoitteen tuhannella asunnolla.

 

Käyttötarkoituksen muutokset huomioiden Helsingissä on rakenteilla yli 9700 asuntoa. Tyypillinen määrä on viime vuosina ollut noin 7000 asuntoa. Lokakuun loppuun mennessä on valmistunut 4142 asuntoa. Rakennuslupia myönnettiin alkuvuonna (1.1.–31.10.) ennakkotietojen mukaan 4873 asunnon rakentamiseksi.

Yli 2000 asuntoa on rakenteilla Kalasatamassa ja yli 1000 asuntoa Herttoniemessä ja Länsisatamassa. Rakentaminen on voimakasta myös Kruunuvuorenrannassa, Pasilassa ja Kuninkaantammessa. Rakenteilla olevien asuntojen huoneistotyypeistä yleisin on kaksio. Toiseksi eniten Helsingissä on rakenteilla kolmioita ja kolmanneksi eniten yksiöitä. Pääosa asunnoista rakentuu kerrostaloihin.

“Edellytykset sille, että asuntotuotanto pysyy edelleen korkeana ovat erittäin hyvät. Tämä on tärkeää, sillä Helsingin kasvaessa vauhdilla meidän on kyettävä rakentamaan riittävästi asuntoja monenlaisten asukkaiden tarpeisiin. Tontteja on asuntorakentamisen toimijoille varattuna suunnittelua ja rakennuttamisen kilpailutusta varten yli 21 000 asunnon edestä, joista osalla on jo rakennuslupa tuotannon aloittamiseksi”, toteaa apulaispormestari Anni Sinnemäki.

Kaupunginvaltuuston asettama asuntotuotantotavoite Helsingissä on tällä hetkellä 6000 asuntoa vuodessa. Tavoitteena on luoda edellytykset tavoitteen nostamiseksi 7000 asuntoon. Asemakaavoituksen määrä on saatu nostettua viime vuosina korkealle tasolle ja myös asemakaavojen osalta koko vuoden tavoite on saavutettu kolmen ensimmäisen vuosineljänneksen aikana.

Kuvateksti: Yksi vilkkaan asuntorakentamisen alueista on Kuninkaantammi. Kuva: Susa Junnola.

 

Lue lisää

Katso kaikki