Asuntomessut päättyivät

Asuntomessut Kouvolassa päättyivät sunnuntaina 11.8. Tämän vuoden Asuntomessuilla nähtiin monipuolinen sisältö, jossa uusi ja vanha kohtasivat Kymen Pioneeripataljoonan vanhalla kasarmialueella.

Asuntomessut Kouvolassa päättyivät sunnuntaina 11.8. Tämän vuoden Asuntomessuilla nähtiin monipuolinen sisältö, jossa uusi ja vanha kohtasivat Kymen Pioneeripataljoonan vanhalla kasarmialueella Kouvolan Pioneeripuistossa.

Asuntomessuille rakennetut uudet pientalot saivat ympärilleen yhteisöllisen ja uudenlaista senioriasumista esittelevän Virkkulankylän, minitalonäyttelyn sekä laajan korjausrakentamisen kokonaisuuden. Uusin asuminen historiallisessa kasarmimiljöössä keräsi kiitosta niin asiantuntijoiden keskuudessa kuin messukävijöidenkin parissa.

Kuukauden ajan kestäneillä Asuntomessuilla vieraili suuri määrä alan asiantuntijoita sekä politiikan kärkinimiä. Asuntomessut avannut ilmasto- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paatero oli vaikuttunut uuden ja vanhan yhdistymisestä.

”Rakennemuutokseen, tällä alueella varuskunnan lakkauttamiseen, liittyy aina myös uusia mahdollisuuksia, joita kannattaa rohkeasti hyödyntää”, Paatero kuvaili avatessaan messuja heinäkuun 12. päivänä.

Pioneeripuiston aluetta onkin rakennettu vanhaa kunnioittaen ja ympäröivän luonnon ehdoilla.

”Meidän työmme yksi onnistumisen mittari on se hetki, kun uudet asukkaat pääsevät koteihinsa ja arki kodeissa voi alkaa. Meidän tehtävämme on synnyttää ja vaalia asuinalueita, joissa asukkaat voivat hyvin”, Suomen Asuntomessujen operatiivinen johtaja Heikki Vuorenpää kertoo.

”Kouvolan messukokonaisuuden kautta saimme kuukauden ajan nostettua asumiseen liittyviä ajankohtaisia aiheita pinnalle yhdessä laajan asiantuntijajoukon kanssa. Ensimmäisestä messupäivästä lähtien esille nousivat asumisten tarpeiden eriytyminen ja siihen liittyvät ratkaisut, kaupungistumisen haasteet, digitalisaatio ja kestävä kehitys sekä esimerkiksi kohtuuhintainen asuminen”, Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Anna Tapio jatkaa.

”Kymmenen vuoden valtava urakka on tullut päätökseen. Ilokseni voin todeta, että Asuntomessut ovat olleet koko Kouvolan yhteiset messut. Ne ovat luoneet positiivista pöhinää ja eloa kaupunkimme kesään. Toivon, että messukävijät ovat vieneet sydämissään pienen palan Kouvolaa mukanaan ja palaavat pian kaupunkiimme uudelleen”, toivoo kaupunginjohtaja Marita Toikka.A

Lue lisää

Katso kaikki