Asuntomessut hakee esimerkkejä yhdenvertaisesta asumisesta

Mikkelin messualueella yhdenvertainen asuminen näkyy usealla tavalla.

Esimerkiksi monissa kohteissa yhdenvertaista asumista katsotaan koko perhettä koskettavana asiana. Talojen suunnittelussa on otettu lapset mukaan alusta asti ja mietitty yhdessä lapsille mieluisia ratkaisuja, jotka toimivat myös lasten kasvaessa.

”Asumisen yhdenvertaisuutta toteutetaan myös niin, että alueen eteläkärjessä sijaitsevassa Mikalo Oy:n vuokratalokohteessa on varsin kohtuuhintaista asumista ja asukkaat on valittu myös muita kuin taloudellisia mittareita käyttämällä. Asuinaluesuunnittelussa yhdenvertaisuutta on esimerkiksi se, että kannustamme kaiken ikäisiä liikkumaan. Vanhemmat käyttäjät ovat olleet ilahtuneita yhteiskäyttöisistä Nordenstrenginpuiston ulkokuntolaitteista”, asuntomessutoimiston tiedottaja Piia Mäkilä kertoo.

Yhdenvertaisuuteen pureudutaan erityisesti keskiviikkona SuomiAreena goes Asuntomessut -tilaisuudessa AsukasAreenalla klo 12. Tilaisuudessa syvennytään yhdenvertaiseen asumiseen nostamalla esille erilaisia tekoja, joilla on vaikutettu tai tullaan vaikuttamaan asumisen yhdenvertaisuuteen.

Tilaisuuden avauspuheenvuoron pitää ARAn ylijohtaja Hannu Rossilahti. Keskustelussa on mukana muun muassa 5000 euron liikuteltavan talon itselleen rakentanut Henri Lokki. Lokki on esimerkki siitä, miten luovasti asumiseen liittyviä asioita voi ratkaista yksilötasollakin.

”Taloprojektini on konkreettinen esimerkki ongelmanratkaisusta. Yhteiskunnan asettaman normiston vuoksi ihmisten mahdolliset valinnat asettuvat erittäin pienelle sektorille”, Lokki kertoo.

Mukana keskustelemassa ovat myös Porin kaupungin kaupunkisuunnittelupäällikkö Mikko Nurminen ja muusikoiden yhteisasunto Jallukan edustaja Juha Tynkkynen. Keskustelun juontaa MTV:n Huomenta Suomesta tuttu juontaja Joanna Kuvaja.

Keskustelun lisäksi tilaisuudessa julkistetaan Asuntomessujen uusi kilpailukonsepti, jossa etsitään tekoa paremman asumisen puolesta. Tämän vuoden kilpailun teemana on nimenomaan yhdenvertainen asuminen. Kilpailu järjestetään jatkossa vuosittain eri teemalla. Osallistumisohjeet kilpailuun julkistetaan tilaisuudessa. Kilpailun tuomaristossa istuvat ARAn ylijohtaja Hannu Rossilahti, toimitusjohtaja Harri Tuomaala, professori Markku Hedman ja Helsingin apulaispormesteri Anni Sinnemäki.

Jätä kommentti

*

*