Asuntomarkkinoiden innovaatiopalkinto Leanheatille

Asuntomarkkinoiden innovaatiopalkinnon 2019 myönsivät Business Finland, ympäristöministeriö, KIRA-digi-hanke ja Suomen Asuntotietokeskus.

Voittajan äänestivät Asuntomarkkinat 2019 -tapahtuman osallistujat raadin valitseman kolmen kandidaatin joukosta. Ilmasto nostettiin kymmenettä kertaa järjestetyn kilpailun teemaksi.

”Hyvät ideat on saatava nopeasti käyttöön. Sen vuoksi monien hyvien kandidaattien arvioinnissa painotettiin ideoiden käytäntöön vientiä ja skaalautuvuutta”, sanoo rakennusneuvos Teppo Lehtinen ympäristöministeriöstä.

Leanheatin tekoälyä hyödyntävä IoT-ratkaisu valvoo, ohjaa ja optimoi kaukolämmitteisten rakennusten lämpötilaa ja kosteutta. Ratkaisu parantaa kiinteistöjen energiatehokkuutta, tehostaa kaukolämpöyhtiöiden toimintaa ja luo asukkaille terveellisemmän sisäilmaston. Automaattinen ja itseoppiva järjestelmä optimoi reaaliaikaisesti sekä yksittäisiä rakennuksia että kokonaisia rakennusryhmiä. Leanheat on asennettu jo 100 000 asuntoon ympäri maailmaa, tavoitteena on miljoona asuntoa vuoteen 2022 mennessä.

”Leanheatin ratkaisulla on myös kansainvälistä kysyntää. Ilmastonmuutoksen hillintää tukevilla tuotteilla ja palveluilla voidaan siis luoda uutta liiketoimintaa ja vientiä suomalaisissa yrityksissä”, kertoo Business Finlandin johtaja Mika Lautanala.

Kuvateksti: Innovaatiokilpailun voittaneen Leanheatin ratkaisu parantaa energiatehokkuutta, tehostaa kaukolämpöyhtiöiden toimintaa ja parantaa sisäilman laatua.

 

Jätä kommentti

*

*