Kuva: Havainnekuva: Sweco Arkkitehdit
Vantaan Kilterinkuja 4:n korkeassa, vaaleassa torniosassa on 13 ja matalammassa osassa viisi kerrosta.

Asuntoja Vantaan Kilterinmäelle

Skanska ja työeläkevakuutusyhtiö Elo ovat sopineet 95 vuokra-asunnon rakentamisesta Vantaan Kilterinmäen alueelle lyhyen matkan päähän kauppakeskus Myyrmannista.

Tornitalosta tulee lähiympäristönsä korkein rakennus. As. Oy Vantaan Kilterinkuja 4:n korkeammassa, vaaleassa torniosassa on 13 ja matalammassa osassa viisi kerrosta.

Samalle alueelle on paraikaa rakenteilla myös muita asuntohankkeita. Kilterinkaareen, Kilterinrinteeseen, Kilterinkujaan ja Leirimäenpolkuun rajoittuvalle alueelle tulee kaikkiaan noin 250 asukasta.

Korttelialueen uudistumisen taustalla on Elon käynnistämä asemakaavamuutos, jonka seurauksena Kilterinmäen aluetta muutetaan liike- ja teollisuusalueesta asuinkäyttöön. Länsi-Vantaan suurin aluekeskus ja lähes 16 000 asukkaan Myyrmäki uudistuu ja täydentyy lähivuosien aikana muutenkin uusilla kerrostaloilla ja palveluilla.

”Kilterinkuja 4:n rakennuttaminen on Elon käynnistämän kiinteistökehityshankkeen ensimmäinen vaihe. Myös naapurikorttelissa on asemakaavamuutos meneillään ja sinne Elolla on tarkoitus rakennuttaa noin 150 vuokra-asuntoa omaan omistukseensa. Vuokra-asuntojen lisäksi kortteleihin tulee kaikkiaan yli 300 omistusasuntoa”, kertoo projektinjohtaja Antti Pyötsiä Elosta.

Kilterinkujan hanke on jatkoa Skanskan ja Elon yhteistyölle, joka on jatkunut jo pitkään. Skanska on toteuttanut aikaisemmin Elolle asuntohankkeita esimerkiksi Keravalle ja Espooseen.

Jätä kommentti

*

*