Assemblin toteuttaa Castréninkatu 3:n LVISA-urakat

SATOn vuokrakerrostalo Kalliossa. Kuva: Sato Oyj

Helsingin Kalliossa osoitteessa Castréninkatu 3 on käynnistynyt alkuvuodesta 2022 peruskorjaus. Kiinteistön omistaa SATO, ja kohteen pääurakoitsijana toimii Veljekset Nuutinen Oy. Assemblin Oy toteuttaa kerrostalon LVISA-urakat, kertoo Assemblin tiedotteessaan.

Castréninkatu 3 sisältää 1–3 huoneen perinteisiä kaupunkikoteja. Kerrostalo on valmistunut vuonna 1939. Kerrostalon peruskorjaus on aloitettu helmikuussa 2022, ja valmistumisaikataulu on noin 1,5 vuotta. Laajamittaisessa peruskorjauksessa työn alla on kaikki talotekniikasta huoneistomuotoihin saakka.

Peruskorjauksessa kerrostalon asuntojen huoneistot remontoidaan kokonaisuudessaan. Keittiöt, kylpyhuoneet sekä asuinhuoneet peruskorjataan tekniikkaa myöten. Myös kiinteistön porrastilat, yleiset tilat ja irtainvarastot kokevat muutoksia. Irtainvarasto siirretään kokonaisuudessaan kylmäullakolta lämpimään kellariin, ja kerrostaloon rakennetaan täysin uusi pesula ja saunaosasto. Kerrostalon huoneistojakauma muuttuu. Peruskorjauksen jälkeen kerrostalossa on yhteensä 95 asuntoa, viisi asuntoa enemmän kuin ennen peruskorjausta.

Assemblin Oy toteuttaa kohteen talotekniikkatyöt. Helsingin talotekniikkaurakointi tekee kaikki putki-, ilmanvaihto- ja sähkötyöt. Rakennusautomaation toteuttaa Assemblin-konserniin kuuluva Fidelix Oy.

Castréninkadun peruskorjauksessa kerrostalon painovoimainen ilmanvaihto muutetaan keskitetyksi tulo-poistoilmanvaihdoksi, jossa on myös lämmöntalteenotto. Lisäksi patteriverkosto tasapainotetaan ja taloautomaatioon lisätään tekoälyä ja IoT-anturointeja. Samalla kun lämpö otetaan poistoilmasta talteen, se siirretään sisään puhallettavaan ilmaan, jolloin myös asumismukavuus paranee ja energiatehokkuus paranee.

Lue lisää

Katso kaikki