Assemblin ja Merimieseläkekassa jatkavat yhteistyötään

Assemblin ja Merimieseläkekassa jatkavat monivuotista yhteistyötä Espoon Tapiolan Kulttuurimajakassa.

Allianssimallilla toteutettava kerrostalokokonaisuus sijaitsee Tapiolan kulttuurialueen läheisyydessä. Assemblin toimittaa rakennushankkeeseen kokonaistoimituksena LVISA-ratkaisut.

Merimieseläkekassa rakennuttaa Tapiolan Ahertajankulmaan, WeeGee -talon naapuriin, 8-kerroksisen asuinkerrostalon. Kerrostaloon rakentuu 51 asuntoa ja yli 1 000 m2 liiketilaa. Kulttuurimajakka toteutetaan allianssimallilla.

Allianssi käynnistyy kehitysvaiheella ja Assemblin on ollut mukana jo alusta alkaen. Kehitysvaiheessa suunnitellaan ja innovoidaan kohteen ratkaisuja koko tiimin voimin. Tiimiin kuuluvat muun muassa tilaaja, talotekniikkatoimittajat, suunnittelijat ja arkkitehdit.

”Kokonaistoimituksella toteutettava allianssimalli on meille mieluisa tapa rakentaa. Olemme päässeet mukaan kehittämään kohteen talotekniikkaratkaisuja alusta alkaen yhdessä koko tiimin kanssa”, kertoo Assemblinin talotekniikkaurakoinnin liiketoimintajohtaja Jukka Jäppinen.

Jäppinen kertoo, että Kulttuurimajakkaan toteutetaan muutamia erikoisratkaisuja kuten lattia- ja tuloilmaviilennys sekä laaja asuntoautomatiikka.

”Kohteessa asuntojen automaatio toteutetaan erittäin laadukkaasti. Olemme ottaneet huomioon mahdolliset tulevaisuuden vaatimukset. Asunnoissa asukas pääsee itse netin ja langattoman teknologian kautta vaikuttamaan omiin asuinolosuhteisiinsa ja edistämään näin muun muassa ekologisia vihreitä arvoja”, toteaa Assemblinin Rakennusautomaation liiketoimintajohtaja Kari Kumpulainen.

”Tämän mahdollisti tilaajan edistyksellinen näkökulma tulevaisuuden ratkaisuille ja sijoittamisen pitkäjänteisyys.”

Kulttuurimajakkaa on suunniteltu ja kehitetty työryhmissä jo useamman vuoden ajan. Kohde sijaitsee Tapiolan arvostetulla kulttuurimiljöössä aivan Tapiolan keskustan palveluiden äärellä. Suunnittelussa on otettu erityisesti huomioon talon liiketila.

Kerrostalon alimpaan kerrokseen rakentuu korkea liiketila. Tilaan on suunniteltu kulttuurialueelle sopivia monikäyttöisiä näyttely- ja toimintatiloja.

”Allianssin kehitysvaihe päättyi viime keväänä ja nyt olemme siirtyneet TAS- eli toteutusvaiheen Allianssiurakkaan. Toki koko suunnittelua jatketaan tuotantosuunnittelulla”, kertoo projektipäällikkö Matti Jokinen Merimieseläkekassasta.

”Allianssin ideologian mukaan, kehittäminen on kuitenkin koko rakentamisen matkan ajan mukana. Tietenkin jos löytyy uusia niksejä. Rakennuslupa on myönnetty syyskuun alussa ja nyt olemme päässeet rakentamisessa käyntiin.”

Jätä kommentti

*

*