Arelle Swing Housen talotekniikkaurakka

Espoon Keilaniemeen rakentuvan Swing toimistotalon ja hotellin talotekniikka toteutetaan Are Sensuksella.

Espoon Keilaniemeen rakentuvan Swing toimistotalon ja hotellin talotekniikka toteutetaan Are Sensuksella.

Peab on valinnut Aren toteuttamaan uuden Swing House toimistotalon ja hotellin talotekniikan. Urakkaan kuuluu 7-kerroksisen toimistotalon ja 8-kerroksisen hotellin putki-, ilmanvaihto-, sähkö- ja automaatiourakoinnin toteutus Are Sensus talotekniikkajärjestelmällä.

Uusi toimistorakennus, Kiinteistö Oy Espoon Swing Plus C, rakennetaan jo aiemmin rakennetun toimistorakennuksen viereen. Rakennukseen tulee kaksi pysäköintikerrosta, jotka ovat myös hotellin käytössä. Toimistotalon rakentaminen käynnistyi maaliskuussa 2020 ja sen on arvoitu valmistuvan vuoden 2021 lopussa.

Uusi hotellirakennus, Kiinteistö Oy Swing Plus A, rakennetaan toimistorakennuksen yhteyteen. Hotelliprojekti alkoi kesäkuussa 2020 ja sen on arvioitu valmistuvan alkuvuodesta 2022. Hotelliin tulee noin 260 huonetta.

– Talotekniikalla on merkittävä rooli näin ison hankkeen toteutuksessa. Aren Sensus matalaenergiajärjestelmä tarjosi kohteeseen kokonaisvaltaisen ja kestävän ratkaisun sisäolosuhteiden ja energian hallintaan, kertoo Peabin yksikönjohtaja Ari Koskenoja.

Sensuksen kehityksessä Aren kumppaneina on toiminut Espoon ja Lappeenrannan Teknilliset Korkeakoulut, Tukholman Kungliga Tekniska Högskola sekä Työterveyslaitos. Are on toteuttanut Sensus-järjestelmällä jo 49 kohdetta, joiden kokonaispinta-ala on yli 500 000 bm².

– Sensus-järjestelmä on ylivoimaisen energiatehokas monen tyyppisissä kiinteistöissä. Tämä on jo toinen hotelli, jonka toteutamme Sensus -talotekniikkajärjestelmällä. Ensimmäinen oli Flamingon laajennus Vantaalla, kertoo Aren Etelä-Suomen talotekniikkaprojektien johtaja Kai Nurho.

Swing Houselle haetaan WELL v2 Gold -tason laatuluokitusta. Kyseinen luokitus on ensimmäinen kansainvälinen rakentamisen laatuluokitus, joka perustuu kymmenen hyvinvointiin vaikuttavan osa-alueen mittaamiseen. Laadukas sisäilma, miellyttävät materiaalit, luonnonvalo, liike ja vihreys ovat Swing Housen laadun ajureita, joihin myös Are on sitoutunut talotekniikan toteutuksessa.

–Toimivan talotekniikan avulla luomme toimiston ja hotellin loppukäyttäjille miellyttävät olosuhteet. Sillä on merkittävä rooli energiatehokkuudessa, Nurho lupaa.

Swing Plus C (toimisto) ja Swing Plus A (hotelli):
Sijainti: Keilaniemen ja Otaniemen välisellä alueella
Rakennuttaja: Työeläkeyhtiö Elo
Rakentaja: Peab
Talotekniikkaurakka: LVISA toteutus Are Sensus-talotekniikkajärjestelmällä
Urakkamalli: KVR
Koko/laajuus: 22.700 brm²
Ajankohta: 2020-2022

Lue lisää

Katso kaikki