Are toimittaa Kuopion uuteen postikeskukseen LVIA-laitteet

Are Oy ja Skanska Talonrakennus Oy ovat sopineet Kuopioon rakenteilla olevan postikeskuksen LVIA- ja sprinklerilaitteiden toimittamisesta. Urakoiden yhteishinta on merkittävä, kaikkiaan yli kolme miljoonaa euroa.
Arella on kokonaisvastuu LVIA-urakasta, johon kuuluvat suunnittelu, laitteet, asennustyöt ja viiden vuoden järjestelmätakuu.
– Päädyimme Areen, sillä tunsimme heidän osaamisensa entuudestaan. Olemme tehneet suuria hankkeita yhdessä aiemminkin, perustelee aluepäällikkö Janne Mönkkönen Skanska Talonrakennus Oy:stä.
Skanska Talonrakennus vastaa Kuopion postikeskuksen rakennustöistä. Rakennuksen koko on 20 500 m2. Postikeskuksen perustuksia alettiin rakentaa lokakuun puolivälissä. Runkorakentaminen ajoittui marraskuun lopulle.
Aren urakka on alkanut suunnittelutöillä. Asennustöihin päästään joulukuussa. LVIA-SPR-toimitukseen sisältyvät lämmityslaitteet, vesi- ja viemärilaitteet (LV-laitteet), ilmanvaihto (I-laitteet), automatiikka (A-laitteet) ja sprinklerijärjestelmä (SPR-laitteet). Urakan on määrä valmistua helmikuussa vuonna 2010.
– Are on Savon seudulla kolmen suurimman talotekniikkayrityksen joukossa. Meillä on asiantuntevat tekijät sekä suunnittelu- että asentajatehtävissä, joten näinkin suuri urakka on osaavissa käsissä, Tikkanen toteaa.
Kuopion uusi postikeskus aloittaa toimintansa keväällä 2010. Postikeskus sijaitsee Hiltulanlahdessa, Savon radan ja vanhan viitostien välisellä alueella, Matkusjärven pohjoispuolella, noin 11 kilometriä Kuopion keskustasta lounaaseen.

Lue lisää

Katso kaikki