Antti Ruuska Green Building Council Finlandin toimitusjohtajaksi – ”FIGBC-verkostossa ihmiset ovat tärkeitä, heissä viisaus asuu”

Ruuska on toiminut aiemmin muun muassa Ylvan vastuullisuusjohtajana.

Antti Ruuska. Kuva: FIGBC/Outi Törmälä

Tekniikan tohtori Antti Ruuska on valittu Green Building Council Finlandin toimitusjohtajaksi. Ruuska on toiminut aiemmin muun muassa Ylvan vastuullisuusjohtajana. Hän aloittaa tehtävässään maaliskuussa 2023, kertoo Green Building Council Finland tiedotteessaan.

– FIGBC:n tavoite on koko rakennetun ympäristön kaikkien toimijoiden kestävyyssiirtymä. Me tuotamme tietoa, osaamista ja työkaluja, joilla se mahdollistetaan, kertoo Antti Ruuska tiedotteessa.

Ruuska on aiemmin toiminut VTT:llä erilaisissa tehtävissä tutkijana ja kestävän rakennetun ympäristön kehittäjänä. Kymmenen vuoden jälkeen syttyi kipinä voida ohjata kestävyyssiirtymää arjessa, ja Ruuska aloitti Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan omistaman Ylvan kestävyydestä ja sijoituksista vastaavana johtajana. 

Tähän mennessä Ylva on muun muassa saavuttanut hiilineutraaliuden operatiivisessa toiminnassa, sitoutunut yhdenvertaisuuteen työmailla ja tavoittelee seuraavaksi hiilineutraaliutta koko elinkaaren päästöjen osalta.

– Ylvan tiekartta tulevaan on nyt selkeä, joten on sopiva hetki siirtyä eteenpäin. Ylvalla kertynyt kokemus käytännön ratkaisuista antaa hyviä eväitä kannustaa koko toimialaa kestävyyssiirtymässä, pohtii Ruuska tiedotteessa.

Yhdessä tekeminen on tehokasta

– Vastuullinen toiminta, kestävyys ja ESG ovat nyt jokaiselle tärkeää ja niihin tehtäviin myös palkataan paljon henkilöitä. Yhdessä tekeminen on noiden kestävyyspanosten tehokasta käyttöä ja juuri sitä yhteistyötä FIGBC edistää, Ruuska sanoo tiedotteessa.

Yhteiskehittäminen on Ruuskalle tuttua, sillä hän on ollut aktiivisesti mukana myös FIGBC toimikunnissa ja asiantuntijaryhmissä.

– FIGBC-verkostossa ihmiset ovat tärkeitä, heissä viisaus asuu. Lisäksi saan huipputiimin tuekseni ja luottamukseni heihin on kova. FIGBC:ssä on tehty hyvää työtä ja sitä jatketaan, Ruuska sanoo tiedotteessa.

Ruuska aloittaa tehtävässään maaliskuussa 2023.

– Tehtävään haki runsaasti erittäin hyviä hakijoita ja hyvin erilaisilla taustoilla, kertoo FIGBC:n hallituksen puheenjohtaja, Pasi Suutari (SOK) sanoo tiedotteessa.

FIGBC:n hallitus haki toimitusjohtajaksi henkilöä, jolla olisi erityisesti kiinteistö- ja rakennusalan kokemusta, näyttöjä asiantuntijatiimin johtamisesta ja mahdollisesti myös kokemusta järjestöistä.

– Antissa nämä kaikki yhdistyvät. Hänellä on hyvä näkemys järjestön tulevaisuudesta, vahva koulutustausta sekä näyttö osaamisesta ja toimeenpanosta. Toivotan Antille menestystä tässä tehtävässä ja tietenkin odotan innolla tulevaa yhteistyötämme, Suutari sanoo tiedotteessa.

Lue lisää

Katso kaikki