Ammattikylmälaitevalmistaja Aste Finland Oy takaisin entisten omistajien muodostamalle yhtiölle

Forssalainen kaupallisten ammattikylmälaitteiden suunnitteluun, valmistukseen, myyntiin ja huoltoon erikoistunut Aste Finland Oy on 9.7.2020 tehtyjen osakekauppojen myötä jälleen itsenäinen, 100-prosenttisesti suomalainen yritys.

Forssan Rautakulma Oy on ostanut enemmistön Aste Finland Oy:n osakekannasta belgialaiselta Creative Cooling Group B.V:ltä. Osakekaupan yhteydessä Aste Finland Oy:n perustajajäsenet palaavat mukaan yrityksen strategiseen ja operatiiviseen toimintaan. 

Aste Finland Oy:stä (Aste) tuli osa belgialaista Creative Cooling Groupia (CCG) keväällä 2017 kun belgialainen Melanie Holding B.V. osti enemmistön yrityksen osakekannasta. Nyt, kolme vuotta myöhemmin Forssan Rautakulma Oy on 9.7.2020 solmituissa kaupoissa ostanut Melanie Holding B.V. osakkeet takaisin suomalaisomistukseen.

Osakekaupan jälkeen Forssan Rautakulma omistaa 100 % Asteen osakekannasta. Molemmat osapuolet haluavat pitää kauppahinnan salassa. Kaupallinen yhteistyö Asteen ja CCG:n välillä tulee jatkumaan yrityskaupan jälkeenkin. 

Asteen toiminnan tärkeimpiä kulmakiviä ovat jatkossakin asiakaslähtöisyys ja halu kehittää muuttuville markkinoille uudenlaisia kylmälaiteratkaisuja. Asteen henkilöstömäärä on tällä hetkellä 45. Osakekaupan myötä Asteen perustajajäsenet palaavat yrityksen strategiseen ja operatiiviseen toimintaan.

Johdolla on vakaa usko markkinoiden elpymiseen Covid-19-pandemian aiheuttaman notkahduksen jälkeen. 

Aste viettää tänä vuonna 10-vuotisjuhlavuottaan. Yrityksen brändi on etenkin Euroopan ammattikylmälaitemarkkinoilla tunnettu ja arvostettu.

Suomalaisuus tulee näkymään entistä vahvempana yrityksen viestinnässä. Asteen asiakaskunta koostuu muun muassa globaaleista virvoitusjuoma- ja panimoalan yrityksistä, meijereistä, ruoka- ja kaupanalan yrityksistä. Suurin osa yrityksen tuotteista menee vientiin, pääosin EU-talousalueelle. 

Yrityskaupan yhteydessä syntyi Asteen toimintoja tukemaan ja vahvistamaan huolto-, kunnossapito-, asennus – ja varastointipalveluihin erikoistunut Sisu Coolers. Sisu Coolers 

Lue lisää

Katso kaikki