Ammattikeittiöille oma energiatehokkuusopas

Motiva on julkaissut oppaan, joka ohjaa keittiöammattilaisia toimimaan työssään energiatehokkaammin. Opas julkaistiin Helsingin messukeskuksessa järjestetyillä Gastro-messuilla 17.3.2010.
Energiankäytön tehostaminen lisää ammattikeittiöiden tuottavuutta ja kannattavuutta sekä vähentää toiminnan ympäristökuormitusta. Pienempiin kulutuslukemiin päästään yksinkertaisilla toimilla, ilman mittavia investointeja. Jopa 60 prosenttia säästöistä on mahdollista saavuttaa työtapoja ja valmistusprosesseja optimoimalla.
Opas ohjaa kiinnittämään huomiota työtapoihin, valmistus-, säilytys- ja puhdistusprosesseihin sekä laitteiden energiatehokkuuteen. Myös energiatehokkailla hankinnoilla ja laitekannan oikealla mitoituksella on ratkaiseva merkitys kulutukseen.
Käytännönläheinen opas perustuu Työtehoseuran laatimaan Energiatehokas ammattikeittiö -tut¬kimusraporttiin. Motiva on tuottanut oppaan yhteistyössä Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry:n, Dieta Oy:n, Electrolux Professional Oy:n, Halton Oy:n sekä Oy Metos Ab:n kanssa. Oppaan rahoituksesta vastasivat työ- ja elinkeinoministeriö sekä edellä mainitut toimijat.
”Opas kokoaa yhteen elementit ja palaset, joista ammattikeittiöiden energiatehokkuus rakentuu. Sen tavoitteena on edistää energiatehokkuusajattelua suomalaisissa ammatti- ja laitoskeittiöissä”, sanoo asiantuntija Antti Kokkonen Motivasta.

Lue lisää

Katso kaikki