Ammatillisen koulutuksen suurtapahtuma ensi viikolla Espoossa

Taitaja-kilpailut ovat vuosittain järjestettävät kansalliset ammattitaidon SM-kilpailut, johon osallistuu 20 vuotta täyttäviä tai sitä nuorempia ammattioppilaitosten opiskelijoita. Kaikkiaan kilpailulajeja on 40.

Tänä vuonna 300 finalistin Taitaja-kisat käydään osana Ammatillisen koulutuksen suurtapahtumaa 17.-19.huhtikuuta Espoossa. Jokaisen kilpailulajin kolme parasta palkitaan. Parhaiten menestyneillä on mahdollisuus päästä huippuvalmennukseen ja kilpailemaan edustuspaikasta ammattitaidon MM-kilpailuissa, jotka järjestetään seuraavan kerran vuonna 2009 Kanadassa. Finalisteista valitaan myös Taitajien Taitaja, joka saa henkilöauton vuodeksi käyttöönsä.
Tänä vuonna kaikissa Taitaja-kilpailulajeissa otetaan huomioon kestävän kehityksen näkökohdat. Ammattialakohtaista kestävän kehityksen osaamista arvioidaan kilpailutehtävissä ja monissa lajeissa nämä näkökohdat on otettu huomioon myös kilpailulajin toteuttamisessa.
Ekologisen ja taloudellisen kestävyyden osaamista ovat esimerkiksi materiaali- ja energiatehokkaat työtavat, ympäristöystävällisten raaka-aineiden käyttäminen sekä tuotteen käyttöiän pidentäminen. Sosiaalisen ja kulttuurisen kestävyyden osaamista ovat esimerkiksi työturvallisuus sekä erityisryhmien luonteva kohtaaminen ja huomioon ottaminen asiakaspalvelussa ja työyhteisössä.
Taitaja 2008 -kilpailujen järjestelyistä vastaavat uusimaalaiset koulutuksen järjestäjät Keuda, LUKK ja Omnia yhteistyössä Skills Finland ry:n kanssa.

Lue lisää

Katso kaikki