Alfa Laval myy lämmönjakokeskuksensa NIBElle

Levylämmönvaihtimet ja lamellituotteet säilyvät kaupan jälkeenkin Alfa Lavalilla.

Levylämmönvaihtimet ja lamellituotteet säilyvät kaupan jälkeenkin Alfa Lavalilla.

Alfa Laval on sopinut liiketoimintakaupasta, jolla se myy lämmönjakokeskusten yksikkönsä NIBE Groupille. Myytävä yksikkö on osa vuonna 2016 perustettua Alfa Lavalin Greenhouse-divisioonaa. Juotettujen, tiivisteellisten ja fuusiotekniikalla valmistettujen levylämmönvaihtimien sekä ilmalämmönvaihtimien valmistus säilyy Ala Lavalilla.

”Olemassa olevat jälleenmyyjät sekä oma myyntiorganisaatiomme vastaavat jatkossakin Alfa Lavalilla pysyvien levylämmönvaihtimien sekä lamellituotteiden markkinoinnista ja myynnistä. Liiketoimintakauppa auttaa meitä keskittymään valittujen tuotteiden valmistukseen. Kauppa NIBEn kanssa selkiyttää näin myös Alfa Lavalin tuotetarjontaa”, toteaa Hannu Viikilä Alfa Lavalin ilmalämmönvaihtimien liiketoimintayksiköstä.

Lämmönjakokeskuksia koskevan liiketoimintakaupan pitäisi vahvistua kesäkuun loppuun mennessä. Myytävä liiketoiminta on kooltaan noin 29 miljoonaa euroa. Henkilöstöä siihen kuuluu noin 60 Ruotsissa, Suomessa, Ranskassa, Iso-Britanniassa, Slovakiassa, Tsekeissä ja Venäjällä. He jatkavat vanhoina työntekijöinä NIBEllä.

“NIBE Groupille siirtyvä lämmönjakokeskusten myynti kasvoi viime vuonna. Koimme kuitenkin, että uudella omistajalla on parhaat edellytykset kehittää tätä tuoteryhmää, sillä NIBE Groupille siirtyvä kokonaisuus täydentää hyvin heidän tuoteportfoliota. NIBEllä ja Alfa Lavalilla on pitkä asiakassuhde, joka jatkuu myös kaupan hyväksymisen jälkeen”, kertoo Teijo Aaltonen Nibelle siirtyvästä lämmönjakokeskusten liiketoimintayksiköstä.

 

Lue lisää

Katso kaikki