Aleksis Kiven koulu saa uuden ilmanvaihto- ja sähköjärjestelmän

äilmaongelmista kärsinyt koulu saa peruskorjauksessa uuden ilmanvaihtojärjestelmän ja sähköjärjestelmän ajanmukaisine tietoliikenneverkkoineen.

Sisäilmaongelmista kärsinyt koulu saa peruskorjauksessa uuden ilmanvaihtojärjestelmän ja sähköjärjestelmän ajanmukaisine tietoliikenneverkkoineen.

Talotekniikkayritys Bravida on valittu vastaamaan helsinkiläisen Aleksis Kiven peruskoulun ilmanvaihto- ja sähköurakoista. Sopimus allekirjoitettiin pääurakoitsija Peabin kanssa toukokuussa 2019.

Bravida uudistaa peruskoulun ilmanvaihtojärjestelmän koneineen. Keittiön ilmanvaihtolaitteisto uusitaan, ja keittiöön asennetaan UV-puhdistustekniikalla varustetut huuvat. Lisäksi kotitalous-, tekstiili- ja teknisiin tiloihin asennetaan kohdepoisto- ja purunpoistojärjestelmä.

Sähköurakassa uusitaan kokonaisuudessaan sähkö- ja heikkovirtajärjestelmät, mukaan lukien tietoliikenneverkko, audiovisuaaliset, tiedotus- ja näyttöjärjestelmät sekä kulunvalvonta- ja turvajärjestelmät.

Tavoitteena on erityisesti edistää nykyaikaisen tieto- ja viestintäteknologian käyttöä opetuksessa, uuden opetussuunnitelman mukaisesti. Sähköasennustyö on alkanut toukokuussa.

Kohteen vastaava IV-työnjohtaja Hanna Veijalainen Bravidalta kertoo, että elokuussa käynnistyvät ilmanvaihtoasennukset toteutetaan tiukimman P1-puhtausluokan mukaisesti. Se edellyttää pölyttömiä ja osastoituja tiloja kanava-asennusten aikana.

”Aleksis Kiven koulussa oli kärsitty pitkään erityisesti sisäilmaongelmista. Koululaiset viettävät yli 90 prosenttia ajastaan sisätiloissa, joten terve sisäilma on oppimisen ja hyvinvoinnin edellytys.”

”Lähes viidensadan oppilaan koulussa ilmanvaihtojärjestelmän pitää olla riittävä ja terveellinen.”

Vuonna 1934 valmistunut Aleksis Kiven peruskoulu oli valmistuessaan Pohjoismaiden suurin kansakoulu ja pitkään modernin koulurakennuksen esikuva. Se peruskorjataan vastaamaan nykyajan vaatimuksia.

Koulun ikkunat, vesikatteet, julkisivun rappaukset ja talotekniset järjestelmät uusitaan kokonaan. Kosteusvaurioituneita rakenteita korjataan ja wc-tilojen määrää lisätään.

Noin 450 oppilaan peruskoulu muutti väistötiloihin elokuussa 2017. Peruskorjaus käynnistyi tammikuussa 2019 ja valmistuu arviolta maaliskuussa 2021.

Korjauksessa huomioidaan rakennuksen arkkitehtoninen ja historiallinen arvo, ja tavoitteena on palauttaa alkuperäistä 1930-luvun tyyliä.

Lue lisää

Katso kaikki