Älä kutsu viemärihaisulia kylään

Kuva: LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry.

Kesän riennot, lomareissut ja mökkiviikot saattavat pitää kodin pitkänkin aikaa tyhjillään. Mikäli poissaolot kotoa ovat pitkäaikaiset, on syytä sopia kodin pesualtaiden ja lattiakaivojen vesilukkojen kastelusta. Muutoin kotiisi voi tulla ikävä kesävieras, viemärihaisuli, kerrotaan LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry:n tiedotteessa.

Kastelu poistaa viemärikaasut huonetiloista

Lattiakaivojen vesilukossa oleva pieni vesimäärä estää ikävien viemärikaasujen pääsyn huonetilaan. Viemäripisteiden käyttö pitää vesimäärän normaalisti riittävänä, mutta käyttämättömien pesualtaiden ja lattiakaivojen vesilukoista vesi haihtuu aikaa myöten. Kesähelteet ja lattialämmitys nopeuttavat veden haihtumista.

– Kun vesilukko kuivuu, viemärikaasut leviävät asuintiloihin. Ikävä hajuhaitta on helppo välttää laskemalla välillä vettä viemäripisteisiin, erityisasiantuntija Juha-Ville Mäkinen LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry:stä toteaa tiedotteessa.

– Mutta vanhan kansan vinkki, jossa ruokaöljyä lisätään vesilukkoon, kannattaa unohtaa, sillä viemäriin ei saa laskea öljyä eikä muitakaan rasvoja. Ne tukkivat viemärit ja kuormittavat jäteveden puhdistusta, Mäkinen jatkaa tiedotteessa.

Lattiakaivojen puhdistus säännölliseksi rutiiniksi

Viemärihaisuli pitää myös vesilukkoon jääneistä epäpuhtauksista. Hajuhaittoja esiintyy eritoten pesutilojen lattiakaivoissa, sillä niihin kerääntyy pesuainejäämiä ja hiuksia. Lattiakaivot kannattaakin pestä säännöllisesti.

– Pesu hoituu helposti nostamalla lattiakaivon ritilä pois ja puhdistamalla näkyvissä oleva pesä. Kutsu  LVI-ammattilainen apuun, jos viemäri ei vedä kunnolla tai haisee normaalissakin käytössä, Mäkinen vinkkaa tiedotteessa.

Lue lisää

Katso kaikki