Ahveniston sairaalan toteutusvaihe käynnistyy Hämeenlinnassa

Sweco on mukana toteutusvaiheen allianssissa yhdessä Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin, Skanskan ja Integrated Työyhteenliittymän kanssa.

Ahveniston sairaalan toteutusvaihe käynnistyy helmikuussa Hämeenlinnassa. Toteutusvaiheen sopimus allekirjoitettiin 29.1.2021. Sweco on mukana toteutusvaiheen allianssissa yhdessä Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin, Skanskan ja Integrated Työyhteenliittymän kanssa.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri teki päätöksen Ahveniston sairaalan toteutuksesta 15.12.2020 ja toteutusvaiheen sopimus allekirjoitettiin 29.1.2021. Sweco on ollut mukana Ahveniston sairaalan kehitysvaiheen allianssissa vuodesta 2018 yhdessä Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin, Skanskan ja arkkitehtisuunnittelusta vastaavan Integrated Työyhteenlittymän kanssa, ja allianssi jatkaa yhteistyötä myös toteutusvaiheessa.

Toteutusvaihe käynnistyy helmikuussa 2021.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirille hankkeen kokonaiskustannus on noin 356 miljoonaa euroa, josta allianssin tavoitekustannus on noin 308 miljoonaa euroa. Swecon osuus on noin 22 miljoonaa euroa.

Swecolta hankkeessa on mukana arkkitehteja, rakenne- ja talotekniikkasuunnittelijoita sekä toiminnallisen suunnittelun, logistiikan ja käyttäjälähtöisen suunnittelun erityisasiantuntijoita.

Ahveniston sairaala rakentuu Hämeenlinnan uudeksi keskussairaalaksi. Se tulee toimimaan hämäläisen erikoissairaanhoidon, perusterveydenhuollon, sosiaalihuollon sekä yliopistosairaaloiden ja yksityisten palveluntuottajien yhteistyön mahdollistajana.

Tavoitteena on maailman inhimillisin sairaala, tuttavallisesti Assi, jonka arvioidaan olevan käyttövalmis syksyllä 2026. Hanke on laajuudeltaan noin 74 000 brm2.

Lue lisää

Katso kaikki