Ahlsell ja EL-Parts yhdistyvät 

Yrityskauppa vahvistaa Ahlsellin asemaa sähkötoimialalla, kertoo Ahlsell tiedotteessaan.

Talotekniikka-lehti

Tekniseen tukkukauppaan keskittynyt Ahlsell Oy ja suomalainen sähkötukku EL-Parts Oy yhdistyvät. Ahlsell Oy ostaa EL-Parts Oy:n koko osakekannan nykyisiltä omistajilta. EL-Parts on sähkötarvikealan toimija, joka tarjoaa ammattiostajille kustannustehokkaan kanavan sähkötarvikehankintoihin.

EL-Partsin asiakkaita ovat muun muassa sähköalan pienet ja keskisuuret yritykset sekä teollisuus- ja rakennusalan yritykset. EL-Partsin vahvuuksia ovat myynnin ja hankinnan osaaminen, ml. sähköinen kaupankäynti, ja sen toimintamallin tehokkuus ja joustavuus asiakkaan näkökulmasta. Yhtiön liikevaihdosta (noin 9,6 miljoonaa euroa vuonna 2021) yli 60 prosenttia kertyy sähköisten myyntikanavien kautta.

EL-Parts tuo Ahlselliin uutta osaamista mm. myynnistä ja sähköisestä kaupankäynnistä, kasvattaa sen asiakaskuntaa etenkin pk-yrityksiin ja monipuolistaa Ahlsellin sähkötarvikealan tarjoamaa. Se toteuttaa myös Ahlsellin konsernitason strategiaa, jossa kannattavaa kasvua haetaan myös yritysostoin.

– Olemme hyvin tyytyväisiä, että saamme EL-Partsin vahvat ammattilaiset Ahlsellin joukkueeseen. Heidän osaamisensa täydentää hienosti nykyistä liiketoimintaamme ja parantaa entisestään kykyämme palvella asiakkaitamme heidän erilaisissa tarpeissaan, Ahlsell Oy:n toimitusjohtaja Tomi Gardemeister toteaa tiedotteessa.

– Meille liittyminen osaksi Ahlsellia on askel EL-Parts Oy:n uuteen kehitysvaiheeseen. Saamme taaksemme osaavan organisaation ja valtakunnallisesti tunnetun brändin. Yhdistyminen tuo meille täysin uusia mahdollisuuksia asiakkaiden palveluun – esimerkiksi erittäin laajan tuotevalikoiman kautta. Henkilökunnalle yhdistyminen osaksi suurempaa yritystä luo aivan uudenlaisia kehittymis- ja uramahdollisuuksia, EL-Parts Oy:n toimitusjohtaja Antti Öystilä kertoo tiedotteessa.

EL-Parts jatkaa toistaiseksi liiketoimintaansa omalla brändillään, osana Ahlsell-konsernia. Yrityskaupan odotetaan toteutuvan huhtikuun alussa.

 

Lue lisää

Katso kaikki