AFRYlle Vantaan Energian jätevoimalan laajennuksen suunnittelu-, hankinta- ja rakennusvalvontapalveluiden toimeksianto

AFRY on saanut Vantaan Energialta suunnittelu-, hankinta- ja rakennusvalvontapalveluiden (EPCM) toimeksiannon jätevoimalan laajennusprojektiin. Toimeksianto kattaa projektinhallinnan, perus- ja detaljisuunnittelun, hankintapalvelut sekä rakentamisen valvontapalvelut.

Uuden voimalaitoksen rakentaminen alkaa keväällä 2020, ja sen on määrä aloittaa kaupallinen toiminta vuoden 2022 lopussa. Käynnistyttyään laitos mahdollistaa yhdessä uusiutuvien energiamuotojen kanssa Vantaan Energian kivihiilettömän energiantuotannon jo vuonna 2022.

Voimalaitos hyödyntää noin 200 000 tonnia kierrätykseen kelpaamatonta kaupan ja teollisuuden jätettä vuodessa ja tuottaa noin 80 MW:n teholla kaukolämpöä.

– On hienoa päästä kertomaan hyviä ilmastouutisia. Ilmastokriisin pysäyttämiseksi tarvitaan suuria ja nopeita muutoksia, sanoo Vantaan Energia Oy:n toimitusjohtaja Jukka Toivonen.

– Meillä energia-alan yrityksillä on tässä tilanteessa merkittävä rooli. Jätevoimalan laajennus on keskeinen mahdollistaja sille, että pääsemme eroon kivihiilen käytöstä energiatuotannossa ensimmäisenä pääkaupunkiseudun isoista energiayhtiöistä jo vuonna 2022.

– Olemme iloisia voidessamme tukea Vantaan Energiaa tässä merkittävässä projektissa, jolla yhtiö vähentää hiilidioksidipäästöjään ja joka edesauttaa Vantaan Energian siirtymisen pois kivihiilen käytöstä, sanoo AFRYn Suomen lämpövoima- ja uusiutuvan energian liiketoiminnasta vastaava johtaja Ilkka Heikkilä.

– Toimeksianto vahvistaa entisestään AFRYn asemaa yhtenä maailman merkittävimpinä energiatehokkaan lämpövoiman asiantuntijana ja Suomen johtavana energiasektorin osaajana.

 

Lue lisää

Katso kaikki