ABB:stä Esimerkillinen Tuotetietojen Päivittäjä 2018

Sähköteknisen Kaupan Liitto ry (STK) palkitsi ABB Oy:n Esimerkillisenä Tuotetietojen Päivittäjänä 2018.

STK pitää yllä alan yhteistä 248.000 tuotetta käsittävää Sähkönumerot.fi-tuotetietopalvelua, jonka suurin toimija ABB tuotteiden määrällä mitattuna on. ABB:lla on Sähkönumerot.fi-tietopalvelussa yli 18.000 tuotetta.

”Olemme vuoden kuluessa lisänneet ETIM-tiedot yli 4.000 tuotteelle, tuotekuvat 1.800 tuotteelle ja tuotekuvaukset vajaalle 5.000 tuotteelle”, kertoo Kari Karvonen ABB:ltä.

Parannuksen on Karvosen mukaan mahdollistanut yhtymän panostus ETIM-datan laatuun ja saatavuuteen sekä vuosi sitten Suomessa käynnistetty projekti, jonka tarkoituksena oli lisätä erityisesti pienjännitetuotteiden tuotekuvia ja -kuvauksia tietopalveluun.

”Saatu parannus on merkittävä ja jatkamme tietojen täydennystä eri tuotealueilla.  Työ on tärkeää, sillä Sähkönumerot.fi-tuotetietopalvelun kautta saamme tiedot tehokkaasti verkkokauppoihin ja asiakkaiden käyttöön. Näemme tämän myös kilpailutekijänä”, Karvonen toteaa.

Kaksi miljoonaa käyntikertaa vuodessa

Sähkönumerot.fi-palvelussa on vuoden sisällä ollut lähes kaksi miljoonaa käyntikertaa, ja joka arkipäivä tietoja tarkistetaan keskimäärin 17.000 sivulta. Tämän lisäksi tietokanta on päivittäisessä käytössä suunnittelijoiden ja urakoitsijoiden ohjelmistoissa sekä tukkujen verkkokauppojen tiedonlähteenä.

”Parin viime vuoden aikana Sähkönumerot.fi-palveluun on täydennetty erityisesti ETIMin mukaisia teknisiä tietoja. Tiedot löytyvät nyt 55 %:lta tuotteista. Jos tuotteen tekniset ominaisuudet puuttuvat, se ei nouse hakutuloksiin asiakkaan hakiessa tuotteita”, STK:n toimitusjohtaja Tarja Hailikari sanoo.

Lue lisää

Katso kaikki