Vuoden sähkösuunnittelijaksi Insinööritoimisto Varpiola oy – STULin toimitusjohtaja Marko Utriainen: ”Yrityksellä on vakuuttava referenssilista”

Insinööritoimisto Varpiolassa työskentelevät yrityksen nykyiset omistajat, toimitusjohtaja Sami Itkonen (vas.) ja suunnittelija Tatu Hara sekä suunnittelija Osmo Härkönen ja toimistotyöntekijä Erja Nevalainen. Kuva: Tuukka Heikkinen

Lieksalainen Insinööritoimisto Varpiola oy valittiin Vuoden sähkösuunnittelijaksi. Sähkö- ja teleurakoitsijat STUL ry ja RAKLI ry luovuttivat kunniakirjan 1.10. Talotekniikka Next -tapahtumassa.

Palkintoa oli jakamassa STULin toimitusjohtaja Marko Utriainen. Hän kertoi, että valittavalta yritykseltä edellytettiin kannattavaa liiketoimintaa, korkeaa monipuolista osaamista, asiakaslähtöisyyttä, tinkimätöntä laatua, kehittyneitä työskentelytapoja ja yhteiskuntavastuullisuutta. Tänä vuonna valinta kohdistui pieneen yritykseen, joka Utriaisen mukaan on ”kokoaan suurempi”. Insinööritoimisto Varpiola oy hallitsee sähkösuunnittelun, tietoliikenneverkot ja rakennusautomaation.

– Kyseessä on neljän henkilön yritys, jolla on vakuuttava referenssilista. Yritys on suunnitellut sairaanhoitotiloja, paloasemia, kaupungintalon, lukuisia kouluja ja päiväkoteja sekä erilaisia tuotantotiloja. Parhaillaan heillä on työn alla paikallinen peruskorjauksen ja laajennuksen mittava suunnitteluhanke metanoliasema, lämpölaitoksen lämpöpumppuhanke, biokaasulaitos ja keskuskeittiön varavoimajärjestelmän suunnittelu. Aika monipuolista toimintaa, Utriainen sanoi Talotekniikka Next -tapahtumassa.

Insinööritoimisto Varpiola on vakiinnuttanut asemansa Pohjois-Karjalan julkisten rakennusten, tuotantolaitosten ja hotellien sähkö- ja rakennusautomaatiosuunnittelijana sekä kuntien ulko- ja katuvalaistuksen suunnittelijana. Lisäksi yrityksellä on vahva jalansija myös Etelä-Karjalassa, Kainuussa ja Pohjois-Savossa. Niitä kauemmaksi suunnitelmia tehdään pääasiassa vedenottamoihin ja jätevedenpuhdistamoihin. 

– Tilanteisiin sopeutuminen on vahvuutemme, pystymme reagoimaan tarvittaessa tehokkaasti muuttujiin ja olemaan valmiina tilanteessa kuin tilanteessa. Erityyliset suunnittelukohteet vaativat monipuolista osaamista, joten halu ja kyky oppia uutta ja ammattitaidon ylläpitäminen monipuolisella kouluttautumisella on tärkeää. Monipuolisuutemme ansiosta voimme osallistua suurempienkin kohteiden tarjouskilpailuihin, yrityksen toimitusjohtaja Sami Itkonen kertoo palkintotiedotteessa.

Itkonen piti kiitospuheenvuoron palkinnosta Talotekniikka Next -tapahtumassa. Hän halusi kiittää erityisesti yrityksen työntekijöitä sekä sen aikaisempia yrittäjiä ja omistajia. 

– On ollut hyvä jatkaa heidän jalanjäljissään monipuolista palveluntuottamusta. Haluamme ehkä nähdä tämän palkinnon niin, että asioita on tehty pitkäjänteisesti oikein ja hyvällä positiivisella asenteella, Itkonen sanoi. 

Itkonen muistutti, että rakentaminen on yhteispeliä. 

– Suunnittelu on tietysti yksi osa sitä. On hienoa saada olla mukana siinä laajassa kokonaisuudessa. Se parhaimmillaan koostuu osaavista monipuolisista eri ammattiryhmien ammattilaisista, jotka yhteistyössä haluavat viedä meitä eteenpäin koko yhteiskuntana tarjoten loppuasiakkaalle laadukasta innovatiivista sekä etenkin käyttötarkoitusta palvelevaa rakentamista tai palvelua. Jotta tämä toteutuu, se vaatii meiltä kaikilta ehdottomasti välittämistä ja jatkuvaa asioista ajan tasalla oloa sekä eri osapuolien mutkatonta saumatonta yhteistyötä. 

Insinööritoimisto Varpiola oy:

– Perustettu: 1980 Lieksassa.
– Strategia: Tehdä kaikki työt huolellisesti ja luotettavasti aikataulujen sekä asiakkaiden toiveiden mukaisesti.
– Henkilöstömäärä: 4.
– Liikevaihto: 331 000 euroa vuonna 2023.
– Tulos: 62 000 euroa vuonna 2023.

Lue lisää

Katso kaikki