12-kerroksinen asuinkerrostalo Kirstinpuistoon Turkuun

Kohteessa on keskitetty ilmanvaihto sekä välipohjarakenne, johon on viety lattialämmitys sekä muuta talotekniikkaa.

NCC on sopinut LähiTapiolan Kiinteistövarainhoito Oy:n kanssa 12-kerroksisen asuinkerrostalon rakentamisesta Kirstinpuiston alueelle lähelle Turun keskustaa. Kesällä 2022 valmistuvaan As Oy Turun Kirstinpuiston Kruunuun tulee yhteensä 101 vuokra-asuntoa.

Sopimuksen arvo on noin 11 MEUR. NCC on käynnistänyt kesän ja syksyn aikana useita asuinkerrostalohankkeita Turussa.

– Kirstinpuiston Kruunu on kehitetty hyvässä yhteistyössä Ahti Investin kanssa, kertoo NCC:n toimialajohtaja Esa Lehmusvuori.

LähiTapiola on ostanut Ahti Investiltä kiinteistön, johon Kirstinpuiston Kruunu rakennetaan. Kohteessa panostetaan asukkaiden viihtyvyyteen ja yhteisöllisyyteen.

Yksittäisissä asunnoissa ei ole omia saunoja, vaan ullakkokerrokseen tulee yhteinen saunaosasto ja maisematerassi. Iso piha-alue leikkipaikkoineen ja ulkokuntosaleineen tulee olemaan koko korttelin yhteisessä käytössä.

– LähiTapiola sijoittaa pitkäjänteisesti kasvukeskuksiin ympäri Suomea. Kirstinpuiston Kruunu sijaitsee vahvasti kehittyvällä alueella Turussa, kertoo kiinteistösijoitusjohtaja Vesa Eskoli LähiTapiolasta.

Kirstinpuisto sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien varrella. Matkaa rautatieasemalle on noin 800 metriä ja Turun kauppatorille parisen kilometriä. Kohteen rakentaminen on parhaillaan käynnissä.

– Kirstinpuiston Kruunun huoneistopinta-ala on yhteensä 3 852 neliömetriä. Kohteessa on erikoisuutena keskitetty ilmanvaihto sekä Luja-Superlaatasta tehtävä välipohjarakenne, johon on viety lattialämmitys sekä muuta talotekniikkaa, NCC:n hankekehitysinsinööri Elias Mäkelä kuvailee.

NCC on käynnistänyt Turussa kesän ja syksyn mittaan useita asuinkerrostalokohteita kuten Vähäheikkilän Huvitus, KOy Satamaportti, As Oy Turun Harppuunan Meripoiju, Pryssinpiha sekä As Oy Turun Kirstinpuiston Kruunu.

Urakoiden yhteenlaskettu summa on noin 50 MEUR ja hankkeissa valmistuu yhteensä 409 asuntoa.

 

Lue lisää

Katso kaikki