Kohti yhä puhtaampaa sisäilmaa

 

Pidän ulkoilusta ja luonnosta, niin kuin moni muukin. Hengittely metsälenkillä toimii tehokkaana työpäivän nollauksena. Silti ulkoilen turhan vähän, niin kuin moni muukin. VTT:n etäseminaarissa Tamlinkin operatiivinen johtaja Jari Erkkilä kertoi, että vietämme ajastamme 90 prosenttia sisätiloissa: esimerkiksi kotona, koulussa, työpaikalla ja julkisissa tiloissa. Sisäilman laadulla on siis valtavasti väliä.

Talotekniikka-lehden 2 teemoina ovat ilmanvaihto ja sisäilmasto. Sisäilmasta ja ilmavälitteisten tautien leviämisestä on meneillään mielenkiintoisia hankkeita ja tutkimuksia, joista esittelemme lehden teemaosiossa Aalto- ja Itä-Suomen yliopiston Suojailma-hankkeen. Hankkeessa tuotetaan tietoa keinoista toimistotilojen työpisteiden mikroilmaston hallintaan.

Löydät lehdestä lisäksi teemajutut sisäilman kuivuudesta, ilmankäsittelykoneiden lämmönsiirtimien kehittämisestä, ilmanpuhdistuksesta ja ilmanvaihtoremontista. Aloitamme tässä lehdessä myös uuden vakituisen Kolme kysymystä -palstan, jolla asiantuntijat tällä kertaa vastaavat ilmavälitteisten tautien torjumiseen liittyviin kysymyksiin.

Kun sinä uppoudut lehden juttuihin, minä täällä toimituksessa päätoimitan jo seuraavaa numeroa korjausrakentamisen teemalla. Ja ai niin, saanko esittäytyä: aloitin maaliskuun alussa Talotekniikka-lehden päätoimittajana muutaman kuukauden kestäneen väliaikaisen päätoimittajapestini jälkeen. Uudessa työssäni pyrin kehittämään lehteä ja kirkastamaan sen journalistista linjaa. Juttuideoita otan vastaan enemmän kuin mielelläni, samoin palautetta. Mistä juuri sinä haluat lukea?

Ennen juttuidean lähettämistä kannattaa pohtia, onko se aidosti juttuaihe vai sopisiko se ehkä paremmin mainokseksi ilmoituspaikoillemme. Voit myös osallistua lehden sisällön tekemiseen tarjoamalla asiantuntija-artikkelia tai mielipidekirjoitusta. Olen täällä meilin päässä, teitä lukijoitamme varten.

 

Piritta Porthan

Talotekniikka-lehden päätoimittaja

 

PS. Saat minut tuttuun tapaan kiinni osoitteesta piritta.porthan@talotekniikka-lehti.fi

 

Lue lisää

Katso kaikki