Älykkäät Aurora Pyramidit reservimarkkinoilla – ”Myös pienempiä kohteita tarvitaan”

Virtuaalivoimalaitos optimoi energiankulutuksen ja mahdollistaa kiinteistön osallistumisen sähkömarkkinoille. Levin Aurora Pyramidien kehittynyt sähkönjakelujärjestelmä, aurinkopaneelijärjestelmä ja akusto toimivat järjestelmän pääkomponentteina.

Siemens on toimittanut ratkaisun Aurora Pyramidien älykkääseen talotekniikkaan ja siihen liittyvään automaatioon ja alueen sähköistykseen 132 kWp aurinkoenergiajärjestelmän sekä 1,3 megawatin akuston. Kuva: Timo Koivisto

Vuonna 2019 valmistuneet, lähellä Leviä sijaitsevat lasikattoiset Aurora Pyramidit ovat kytketty Siemensin virtuaaliseen alustaan sekä kiinteistöautomaatiojärjestelmään. Lisäksi Pyramidit on liitetty osaksi virtuaalivoimalaitospalvelua, joka yhdistää ne sähkömarkkinoihin ja mahdollistaa niiden sähkövaraston tarjoamisen joustona reservimarkkinoille. Kantaverkkoyhtiö Fingrid maksaa korvauksen reservimarkkinoille osallistumisesta. 

Mikroverkkoon integroidut aurinkopaneelit ja akkujärjestelmä tukevat Aurora Pyramidien alueen älykästä sähköjärjestelmää. Siemensin tekninen asiantuntija Jani Holm on määritellyt hankkeen teknologiatuotteita ja palvelupäällikkö Jani Tetri huolehtii palveluvaiheen suunnittelusta ja toteutuksesta. 

Kopioi linkki

Lue lisää

Katso kaikki