Schneider Electricin johtama tiimi ympäristöjalanjälkihankkeen UPS-pilotoijaksi
Schneider Electric on nimitetty UPS-sähkönsyöttöratkaisujen kategoriasta vastaavaksi yritykseksi Euroopan komission hankkeessa, jossa laaditaan metodologia tuotteiden ympäristöjalanjäljen määrittelylle.
Euroopan komissio on ehdottanut tuotteiden ja organisaatioiden elinkaarensa aikana aiheuttamien ympäristövaikutusten arviointiin kahta menetelmää. Tuotteen ympäristöjalanjäljen (Product Environmental Footprint, PEF) ja organisaation ympäristöjalanjäljen (Organisation Environmental Footprint, OEF) menetelmät toteutetaan osana komission tuotteiden vihreyden määrittelyä ohjeistavaa Single Market for Green Products -hanketta. Euroopan komissio haluaa, että kaikki sidosryhmät jäsenvaltioista yhtiöihin ja organisaatioihin noudattavat laadittavia metodeja.
Menetelmien kolmivuotinen testausaika alkoi avoimella kutsulla, jolla houkuteltiin vapaaehtoisia kehittämään tuote- ja toimialakohtaisia sääntöjä useita sidosryhmiä kattavan prosessin kautta. Schneider Electric vastasi kutsuun ja yhdisti osaamisensa CEMEP-GIMELECin, Eatonin, Emersonin, Legrandin, PEPecopassportin, SGS:n ja Socomecin kanssa. 90 vastaanotetusta hakemuksesta syntyi 14 pilottihanketta. Schneider Electricin tiimi valittiin UPS-virransyötönvarmistuskategoriaan.
Pilottivaiheessa Schneider Electric ja kumppanit toteuttavat erityisesti seuraavat toimenpiteet:
- määrittävät ryhmäkohtaiset UPS-ohjeistukset (PEF Category Rules – PEFCR)
- vertailevat tuotteiden suorituskykyä
- laativat ja validoivat sopivanlaajuiset, tehokkaat ja suorituskykyiset järjestelmät tuoteryhmäkohtaisten sääntöjen noudattamiseen ja sen valvontaan
- ehdottavat keinoja tuotteen ympäristöjalanjäljen yritys- ja kuluttajaviestintään
Pilottihankkeet käynnistyivät 4. marraskuuta 2013, ja ensimmäinen sidosryhmätapaaminen pidetään 26. helmikuuta.