Sisäilmastoseminaarissa ennätysyleisö

Sisäilmayhdistys ry, SIY Sisäilmatieto Oy ja Teknillisen korkeakoulun LVI-laboratorio järjestivät 23. Sisäilmastoseminaarin 5. maaliskuuta. Seminaari on suomalaisen sisäilmastotutkimuksen esittelytilaisuus, jonka suosio on kasvanut kerta kerralta. Otaniemen Dipoliin kokoontui lähes 900 kiinnostunutta. Kuulijoille maksuttoman Sisäilmastoseminaarin rahoittivat Sosiaali- ja terveysministeriö ja seminaarinäyttelyyn osallistuneet yritykset.
Yksipäiväisen seminaarin avasi Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri. Sauri totesi, että Helsingin kaupunki tekee nyt parhaansa ennaltaehkäistäkseen sisäilmaongelmia ja korjatakseen viipymättä jo syntyneet ongelmat. Siksi kaupunki on perustanut sisäilmaryhmän, joka ohjaa, valvoo ja ohjeistaa sisäilma-asioissa.

Sisäilmayhdistyksen toiminnanjohtaja Jorma Säteri esitteli Sisäilmastoluokituksen päivitystä. Uudistuneet S1-, S2- ja S3-luokitukset valmistuvat vuoden 2008 loppuun mennessä.

Osallistujille yhteisten alustusten jälkeen alkoi kaksi rinnakkaista ohjelmakokonaisuutta.
Alustusten aiheita olivat mm. mikrobien tutkimusmenetelmät, rakennusmateriaalit, ilmanvaihto ja tiiveys, hygienia ja siivous. Alustukset on koottu Sisäilmastoseminaari 2008 julkaisuksi.

Sisäilmastoseminaarin yhteydessä järjestettiin näyttely, johon osallistui sisäilmastoalan 44 yritystä ja yhteisöä. Seuraava Sisäilmastoseminaari järjestetään 18.3.2009 Espoon Dipolissa.

www.sisailmayhdistys.fi

Lue lisää

Katso kaikki