Remonttipartion tilauskanta kasvoi alkuvuonna – Putkiremontit pääasiassa KVR-urakoita

Remonttipartio Oy:n toimitusjohtaja Ari Saartoala.

Taloyhtiöiden putkiremontteihin erikoistuva Remonttipartio on kasvattanut tilauskantaansa tammi–heinäkuun aikana nopeammin kuin viime vuonna vastaavaan aikaan, kertoo Remonttipartio tiedotteessa.

Remonttipartion alkuvuoden urakkasopimukset kattavat 736 asunnon putkiremontit yhdessätoista taloyhtiössä pääkaupunkiseudulla. Viime vuonna vastaavana aikana sopimuksia oli tehty 720 asunnon putkiremonteista. Uusia urakoita yhtiö on kerännyt 36 miljoonalla.

– Olemme tyytyväisiä alkuvuoden tuloksiin. Siirryimme huhtikuussa yrityskaupalla Renevo Groupiin. Erittäin vahva tilauskanta osoittaa, että asiakkaat luottavat Remonttipartioon myös muutostilanteessa, toimitusjohtaja Ari Saartoala toteaa tiedotteessa.

Putkiremonttien kysyntä on Saartoalan mukaan pysynyt vakaalla tasolla pääkaupunkiseudulla Ukrainan sodasta huolimatta.

– Ukrainan sota aiheuttaa raaka-aineiden kustannusten nousua ja haittaa tiettyjen materiaalien saatavuutta, mutta korjausrakentamista se ei tunnu vielä hidastavan, hän sanoo.

KVR eli kokonaisvastuurakentaminen yleistyy pääkaupunkiseudun taloyhtiöiden putkiremonttien toteutuksissa. Remonttipartion yhdestätoista uudesta putkiremonttikohteesta kahdeksan käynnistyy KVR-urakkana.

Isännöintiliiton tämän vuoden putkiremonttibarometri kertoo putkiremonttien hintojen nousevan. Lisäksi barometri viittaa taloyhtiöillä olevan haasteita päätöksenteon ja rahoituksen kanssa. Päätöksiä tehdään liian viime tipassa, jotta korjaaminen olisi suunnitelmallista.

Remonttipartion kokemusten mukaan KVR-urakkamalli lyhentää urakka-aikaa merkittävästi.

– KVR-urakassa sama taho on vastuussa putkiremontin suunnittelusta ja toteutuksesta. Tämä nopeuttaa remontin valmistelua noin vuoden verran. KVR-mallilla voidaan helpommin varmistaa budjetin ja aikataulun pitävyys, ja taloyhtiö tietää putkiremontin hinnan ennen suunnittelua ja suurempia investointeja, Remonttipartion asiakkuuspäällikkö Jaakko Hartikainen kertoo.

Energiansäästön ja hiilineutraaliuden tavoitteet ohjaavat Suomessakin toimia, joilla autetaan taloyhtiöitä pienentämään energialaskuaan. Trendinä on irtautua kaupallisen energian ostamisesta ja suuntautua enemmän itsenäiseksi, jolloin energiaa saadaan niin sanotusti omakustannehintaan. Tällaisia järjestelmiä on kehitetty muun muassa hukkaenergian talteenotossa. 

– Siksi putkiremonttien yhteydessä halutaan nyt usein siirtyä kaukolämmöstä maalämpöön sekä täydentää sitä lämmön talteenotolla ja aurinkoenergiaratkaisuilla, Hartikainen jatkaa. 

Lue lisää

Katso kaikki