Maija Jokelalle juokseminen on omaa aikaa − ”Tarvitsen välillä hetkiä, jolloin minun ei tarvitse puhua kenellekään” 

Maija Jokela iloitsee työnsä kansainvälisyydestä. ”On ollut todella mukavaa tutustua kansainvälisiin kollegoihin ja kuulla, miten konsultointia ja rakentamista tehdään muualla. Se tuo lisää oppia ja suolaa työhön.” Kuva: Anne Soininen

Maija Jokelan työkalenteri on tiivis ja kokouspitoinen eikä juuri sisällä luppohetkiä. Sosiaalinen työ ja seurallinen luonne vaativat vastapainokseen yksinäisiä juoksulenkkejä.

− Tyttäreni kysyi kerran, että mitä oikein teen töissä. Vastasin, että juttelen ihmisten kanssa. Ja sitähän minä teen, nauraa Ramboll Finlandin toimitusjohtaja Maija Jokela.

2 500 työntekijän yritystä luotsatessa keskusteltavaa riittää. Jokela aloitti Rambollin toimitusjohtajana vuosi sitten, jolloin aika ei ollut suotuisin ainakaan kasvotusten tapahtuville keskusteluille. Koronarajoituksia oli yhä voimassa, vaikka tilanne olikin hetkellisesti parempi.

− Teams-palavereja riitti, mutta niissä ihmisiin tutustuminen jää helposti pinnalliseksi. Onneksi tilanne keväällä parani ja pääsin uuteen strategiaamme liittyvissä tilaisuuksissa vihdoin tapaamaan ihmisiä, muistelee Jokela.

Tapaamisia Jokelan työkalenterissa on kosolti. Kullanarvoinen arjen pelastaja on oma assistentti Outi Jokela, joka koordinoi työtehtäviä, muistuttaa tapaamisista ja valmistelee kokouksia. Kahdeksan tunnin kokousputki istualtaan ei silti ole ihannetilanne, sanoo Jokela.

______________________________________________________________________________________

Tämä teksti on näyte Talotekniikka-lehden 6/2022 jutusta. Mikä Jokelan mielestä juoksemisessa on parasta? Miten Jokela hallitsee ajankäyttöään töissä? Lue lisää ja klikkaa näköislehteen tästä.

Lue lisää

Katso kaikki