Imatran Valtionhotelli valitsi putkiremontin sijaan jatkuvan kunnossapidon

Imatran Valtionhotelli valitsi putkiremontin sijaan jatkuvan kunnossapidon

Pandox Ab ja QL Protection ovat tehneet 5-vuotisen huoltosopimuksen Imatran Valtionhotellin kiinteistön viemäröinnin jatkuvasta kunnossapidosta.

QL Protection vastaa seuraavat 5 vuotta Imatran Valtionhotellin kiinteistöjen viemäröinnin kunnossapidosta. Yhtiö on solminut huoltosopimuksen kiinteistön omistavan Pandox Ab:n kanssa. Työ käynnistyi 15.10.2020 viemäristön kuvauksilla sekä korjauksilla. Sen jälkeen QL Protection huolehtii viemäristön kunnosta määräaikaistarkastuksilla ja tarvittavilla sukituskorjauksilla sopimuskauden ajan.

Vuonna 1903 valmistunut Imatran Valtionhotelli kuuluu Scandic-ketjuun ja se on Kaakkois-Suomen tunnetuimpia matkailunähtävyyksiä.

– Pidän tätä älykkäänä ratkaisuna kulttuurihistoriallisesti arvokkaalle kohteelle. Lisäksi on syytä huomata, että hotellikiinteistössä jatkuva kunnossapito tarkoittaa tasaisempaa tulovirtaa operaattorille, kun isoja remontteja ei tarvita. Tilat ovat maksimaalisesti kaupallisessa käytössä ja häiriö asiakkaille on minimaalinen, QL Protectionin toimitusjohtaja Antti Hukkanen toteaa.

Pandoxin hotelleissa käytetään sukituskorjauksia, ja nyt sovittiin ensimmäinen pitkäaikainen huoltosopimus hotellien viemäreiden pitkäaikaisesta kunnossapidosta.

– Hotelliala tarvitsee innovaatioita kiinteistönpitoon, jotta liiketoiminnan harjoittamisen tilat ovat aina optimaalisessa kunnossa, Pandoxin Suomen maajohtaja Per Friman sanoo.

Sukitustekniikka on ollut käytössä kiinteistön sisäpuolisissa viemärikorjauksissa kymmenen vuoden ajan ja sitä käytetään eniten liikekiinteistöissä ja taloyhtiöissä. QL Protectionin emoyhtiö Quattro Lining on yksi tekniikan uranuurtajista Suomessa.

– Teemme emoyhtiömme kanssa yhteen laskettuna vuosittain 60–90 kiinteistön sukituskorjaukset. Asentajien ammattitaito on Suomessa hyvällä tasolla ja korjauksissa käytettävä teknologia antaa tarkan kuvan putkiston kunnosta, Hukkanen kertoo.

QL Protection Oy
QL Protection on kehittänyt asuin-, toimisto- ja liikekiinteistöille huoltosopimusmallin viemärien kunnossapitoa varten. QL Protection tarkastaa viemärien kunnon, tekee tarvittavat korjaukset ja ylläpitää viemäriputkistoa sopimuskauden ajan välitarkastusten ja sukituskorjausten avulla. Malli auttaa kiinteistönomistajaa huolehtimaan rakennusten kunnosta edullisemmin ja jakamaan ylläpidon kustannukset pitkälle ajanjaksolle. QL Protection ja sen emoyhtiö Quattro Lining Oy ovat vakavaraisia ja yksityisomistuksessa olevia suomalaisia yrityksiä.

Imatran Valtionhotelli
Imatran Valtionhotelli sijaitsee Imatrankosken partaalla. Imatrankoski on valtakunnallisesti arvokas maisemanähtävyys ja alue Kruunupuistoineen on yksi kansallismaisemistamme. Vuonna 1903 valmistunut Usko Nyströmin suunnittelema kansallisromanttinen jugendlinna on sekä kotimaisten että perinteisesti myös kansainvälisten matkailijoiden suosiossa. Siihen on vuonna 1983 lisätty kongressiosa ja 2009 kylpylähotelli. Imatran Valtionhotelli kuuluu Scandic-hotelliketjuun ja kiinteistön omistaa hotelleihin erikoistunut Pandox Ab.

Pandox Ab
Ruotsalainen kiinteistösijoitusyhtiö Pandox Ab omistaa 143 hotellia 15 maassa. Pandox on listattu Tukholman pörssissä.

Lue lisää

Katso kaikki