Saavuta vastuullisuustavoitteet ja vie kiinteistösi energiaviisaalle aikakaudelle L&T Smartti Automaation avulla

Kiinteistön energiatehokkuuden parantaminen ei ole koskaan ollut näin helppoa kuin nyt; uuden sukupolven energianhallintajärjestelmä L&T Smartti Automaatio ennakoi kiinteistöautomaation säädöt älykkäästi ja parantaa sisätilojen viihtyisyyttä. Energialasku pienenee, hiilikuorma kevenee, ja yrityksen vastuullisuustavoitteet ovat harppauksen lähempänä.

Suomalaiset sääolosuhteet ovat kiinteistötekniikalle ja sitä ohjaavalle automaatiolle haaste – perinteinen kiinteistöautomatiikka ohjaa laitteita nykyhetken tiedon perusteella ja reagoi muutoksiin viiveellä, eikä siten osaa ennakoida tulevaa.

Koneet käyvät turhaan, kiinteistössä oleskelevien viihtyvyys kärsii, energiaa kuluu hukkaan ja hiilikuorma kasvaa. Kyse on merkittävästä asiasta; liike- ja toimistokiinteistöjen kokonaiskuluista sähkön ja lämmityksen osuus on noin 30 prosenttia.

Fiksummalla kiinteistöautomaatiolla jopa yli 20 prosentin säästö energialaskuun

Kiinteistöjen energiankulutusta pyritään usein pienentämään joko energiatehokkuusremontilla tai hankkimalla uusia laitteita. Aina kalliit laiteinvestoinnit eivät kuitenkaan ole tarpeen, vaan energiatehokkuutta voi parantaa myös hyödyntämällä nykyaikaista teknologiaa ja dataa – sekä käyttämällä olemassa olevaa kiinteistötekniikkaa entistä älykkäämmin.

L&T Smartti Automaatio on uudenlainen kiinteistöjen energianhallinnan järjestelmä, joka hyödyntää kiinteistötekniikasta, IoT-antureista ja julkisista tietolähteistä saatavaa dataa ja ohjaa näiden tietojen perusteella kiinteistöautomaatiota automaattisesti ja ennakoiden. Pilvipalvelussa olevien datojen ansiosta se tuo skaalautuvuutta kiinteistöjen energianhallintaan ja mahdollistaa uusien ominaisuuksien tuomisen useaan kiinteistöön yhtä aikaa.

Älykkäällä automaatiolla parannetaan kiinteistön energiatehokkuutta ja käyttömukavuutta kokonaisvaltaisesti osaoptimoinnin sijaan – sisäolosuhteet pysyvät koko kiinteistössä tasaisina ja viihtyisinä mahdollisimman energiatehokkaalla tavalla. L&T Smartti Automaatio soveltuu parhaiten käytettäväksi toimistokiinteistöissä, kaupoissa ja kauppakeskuksissa, teollisuus- ja logistiikkakiinteistöissä sekä oppimisympäristöissä.

L&T Smartti Automaatio integroidaan olemassa olevaan kiinteistötekniikan laitteistoon, eikä vaadi siksi suuria lisäinvestointeja. Pilottikohteissa L&T Smartti Automaatiolla saavutettiin yli 20 prosentin säästö lämmitysenergiassa. L&T laskee kiinteistökohtaisen säästöpotentiaalin ennen käyttöönottoa ja energiankulutuksen muutoksista raportoidaan säännöllisesti.

Virtuaalinen automaatiosaneeraus auttaa ilmastotavoitteiden saavuttamisessa

Suomen tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä. Ilmastotavoitteiden saavuttaminen on yksittäistä kiinteistöä ja yritystä globaalimpi asia, mutta siitä huolimatta koskettaa myös näitä.

Suomen energiankulutuksesta 32 prosenttia ja Suomen hiilidioksidipäästöistä noin 30 prosenttia tulee kiinteistöjen energiankulutuksesta. Virtuaalisella, energiatehokkuutta parantavalla automaatiosaneerauksella otetaan siis harppauksia kohti vastuullisuustavoitteita.

L&T on vahvasti mukana näissä talkoissa L&T Smartti Automaation avulla. Kiinteistöjen energiatarpeen pienentyessä helpottuu myös hiilineutraaliustavoitteiden saavuttaminen, kun loput kiinteistöjen energiatarpeesta voidaan tuottaa esimerkiksi tuulivoimalla tai maalämmöllä.

 

Tutustu Smartti Automaatioon ja kysy lisää: https://www.lt.fi/fi/smartti

 

Lue lisää

Katso kaikki