Oikeus hyvään sisäilmaan

Sisäilmauutisille ei näy loppua, ja valitettavasti ne ovat pääsääntöisesti huonoja. Viimeisimmässä silmiini osuneessa nostettiin jälleen esille, että sisäilmaongelmat olisivat aivoperäisiä.

Ihmiset kokevat ja reagoivat eri asioihin eri tavalla ja eri voimakkuudella. Tällainen yleistäminen on kuitenkin järkyttävää vähättelyä suhteessa ongelman laajuuteen ja siitä aiheutuviin niin taloudellisiin kuin terveydellisiinkin seurauksiin.

Sisäilmaongelmia ei sovi vähätellä, muttei niitä tarvitse tietysti paisutellakaan. Ongelmat ovat vähän niin kuin taudit ja sairaudetkin; toiset ovat vakavampia ja toiset lievempiä. Vakavampi ongelma tai sairaus vaatii tuhdimmat rohdot,
lievempi menee ohi levolla ja tuuletuksella.

Liian usein sisäilmaongelmat liitetään ilmanvaihtoon. Huonosti toimiva tai puutteellisesti huollettu ilmanvaihto aiheuttaa riskejä ja oireiluja, mutta ei ongelma ratkea silläkään, ettei asenneta ilmanvaihtoa lainkaan. Koneellinen tulo–poistoilmanvaihto varustettuna lämmön talteenotolla on ainoa järkevä tapa saada sisätiloihin puhdasta, raikasta ja vedotonta ilmaa – energiatehokkaasti.

Ilmanvaihto on kehitetty ratkaisuksi sisäilmaongelmiin, ei niiden aiheuttajaksi. Tämä on syytä muistaa niin asiakkaiden kuin toimittajienkin piirissä. Kun jälleen lähdemme työmaalle, piirustuspöydän äärelle tai tekemään mittauksia, huolehditaan siitä, että toimitamme asiakkaille hyvää ja laadukasta palvelua, eli hyvää sisäilmaa.

Hyvän sisäilman aikaansaaminen on talotekniikka-alan käsissä ja meidän velvollisuutemme. Toimitetaan sitä myös asiakkaillemme, koska heillä on täysi oikeus sitä meiltä odottaa.

Lue lisää

Katso kaikki