Homma putkessa on palkinto kovasta työstä

Laadukkaan tuotetiedon eteen tehdään töitä koko rakennusalalla.

Rakennus- ja talotekniikka-ala digitalisoituu vauhdikkaasti. Digitalisaation ytimessä on kattava ja laadukas tuotetieto, joka virtaviivaistaa prosesseja ja madaltaa rakentamisen kustannuksia. 

Talotekniikka-puolella digitalisaatio on jo pitkällä: Lvi-info.fi sekä Sähkönumerot.fi ovat jo reilun 20 vuoden ajan ylläpitäneet rekisteriä lvi- ja sähköteknisistä tuotteista. Näistä rekistereistä löytyvät jo lähes kaikki Suomen markkinoilla saatavilla olevat talotekniset tuotteet. Lvi-info.fi:stä etsivät tuotetietoa niin valmistajat, maahantuojat, tukkuliikkeet, suunnittelijat kuin urakoitsijatkin. Lvi-info.fi-sivustolla lvi-teknisten tuotteiden haku ja keskinäinen vertailu on kätevää.

Rekisterien ylläpitäjinä ovat talotekniikka-alan omat etujärjestöt, jotka varmistavat, että rekisterillä on hyvät tekniset valmiudet tarjota tuotetietoa koko liiketoimintaketjua palvelevassa muodossa. Isona osana etujärjestöjen työtä on ennakoida muutoksia tietosisällön vaatimuksista. Tällä hetkellä me Lvi-info.fi:ssä työskentelemme aktiivisesti löytääksemme ratkaisun tuotteen kaikkien tarvittavien ympäristötietojen saamiseksi rekisteriin. Talotekniikka-alan yritykset kohtaavat nämä vaatimukset jo vuoden 2025 alussa. 

Lvil-info.fi palkitsee asiakkaitaan erinomaisesta tuotetiedosta 

Digitalisaation tuomasta avusta huolimatta tuotetietojen ylläpito vaatii yhä yrityksiltä paljon resursseja ja tunnollista työtä. Usein puuduttavaksi rutiiniksi mielletty työ on tärkeässä roolissa tiedon digitalisoinnissa. Siksi olemme Lvi-info.fi:ssä jo seitsemän vuoden ajan palkinneet lvi-alan tuotteita valmistavia tai myyviä yrityksiä eli asiakkaitamme, joilla on tuotetiedot erinomaisessa kunnossa ja ajan tasalla. Tämä palkitseminen on toteutettu Homma putkessa -kilpailun muodossa.

Vuosittainen Homma putkessa -tunnustus on myös fyysinen kiertopalkinto, joka on aina vuoden kerrallaan voittajan hallussa. Palkinnon esikuvana on Miika ”Rölli” Ridanpään teos Light Pipes, joka oli esillä vuoden 2017 Lux Helsinki -valotaidetapahtumassa. Ridanpää varioi teoksesta kompaktimman kiertopalkinnoksi soveltuvan teoksen, jonka jalustaan vuoden Homma putkessa -palkittu yritys saa nimilaattansa.  

Kilpailulla olemme pyrkineet tuomaan vähän leikkimielisyyttä ja huumoriakin vastapainoksi ja motivaatioksi tuotetiedon hallinnan kanssa työskenteleville.  

Tuorein, vuoden 2023 voittaja on Wavin Finland. Homma putkessa -voittoon ovat tähän mennessä yltäneet Oras Oy (2022), Pipelife Finland Oy (2021), Roth Finland Oy (2020), Sormat Oy (2019), Wiitta Oy (2018) ja Climecon Oy (2017). 

Kirjoittaja Magnus Sirén on Lvi.infon toimitusjohtaja.

Lue lisää

Katso kaikki