Risto Kosonen on valittu LVI-tekniikan professoriksi

Tekniikan tohtori Risto Kosonen on valittu Aalto-yliopiston energiatekniikan laitokselle LVI-tekniikan professoriksi. Tätä ennen Kosonen on toiminut energiatekniikan laitoksella Adjunct Professor -tehtävässä 1.1.2013 alkaen.

Aiemman tehtävänsä ohella Kosonen on työskennellyt Halton Technology Centerin johtajana, mutta jatkossa hän aikoo keskittyä täysipäiväisesti professuurin hoitoon. Kosonen on toiminut Halton Oy:n palveluksessa vuodesta 1998 lähtien päätehtävänään tuotteiden ja ratkaisujen kehittäminen sekä kansainvälinen teknologiayhteistyö teollisuuden ja yliopistojen kanssa.

Risto Kosonen (s. 1960) on suorittanut diplomi-insinöörin tutkinnon Lappeenrannan teknillisessä korkeakoulussa vuonna 1985. Tekniikan tohtoriksi hän väitteli vuonna 2006 Teknillisen korkeakoulun energiatekniikan laitoksella.

Halton Oy:n palveluksessa Kosonen on hankkinut kansainvälistä kokemusta myös yhtiön Aasian kohdealueen tutkimus- ja tuotekehitysjohtajana vuosina 2001–2003. Jo ennen uraansa Halton Oy:n palveluksessa Kosonen työskenteli energiatekniikan määräaikaisena professorina Teknillisessä korkeakoulussa (1986–1988), tutkimus- ja tuotekehitysjohtajana Insinööritoimisto Olof Granlund Oy:ssä vuosina 1987–1991 sekä VTT Building Technologyn palveluksessa ryhmän johtajana vuosina 1992–1998.

Lue lisää

Katso kaikki