Perustava Group

Betoniperustusten suunnitteluun, valmistukseen ja urakointiin sekä pohjarakentamiseen erikoistuneen Perustava-konsernin emoyhtiö Perustava Group Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi on nimetty 22.6.2023 alkaen Sampo Jäntti. Jäntti siirtyy tehtävään konsernin sisältä, sillä hän on elokuusta 2020 asti toiminut Perustava Elementti Oy:n liiketoimintajohtajana ja konsernin johtoryhmän jäsenenä, kerrotaan Perustava Groupin tiedotteessa.

Nykyinen toimitusjohtaja, yrityksen perustamisesta lähtien toimitusjohtajan tehtävää hoitanut Markku Nenonen siirtyy samanaikaisesti Perustava-yhtiöiden hallituksen puheenjohtajaksi. Yli 10 vuotta hallituksen puheenjohtajana toiminut Juha Heikkilä puolestaan on lupautunut jatkamaan hallituksen jäsenenä seuraavaan varsinaiseen yhtiökokoukseen asti, tiedotteessa kerrotaan.

Sampo Jäntti (vas.) ja Markku Nenonen. Kuva: Perustava Group.

– Tämä on pidemmän harkinnan tulos, luonnollinen jatkumo ja yhtiön etu. Tällä muutoksella halutaan turvata Perustavan kehitys jatkossakin. Sampo on osoittanut olevansa kyvykäs johtaja ja uskomme, että hän on juuri oikea henkilö tilanteessa, jossa markkina haastaa kaikkia alan toimijoita. Nyt tarvitaan sekä reagointikykyä että pitkäjänteisyyttä, toteaa Nenonen tiedotteessa.

– Operatiivisella puolella olen tehtäväni tehnyt, mutta pysyn edelleen mukana omistajana opetellen uutta roolia hallitustyön vetäjänä. Olen kiitollinen Perustavan asiakkaille, työntekijöille ja sidosryhmille yhteisistä kasvun vuosista. Tällä retkellä olen antanut paljon ja saanut valtavasti, summaa Nenonen tiedotteessa.

Uusi toimitusjohtaja Sampo Jäntti kertoo kokeneensa, että Perustava on hieno kasvutarina pienestä omakotitalojen perustuksia urakoivasta yhtiöstä laajoja kokonaisuuksia tarjoavaksi ammattimaiseksi rakennusalan toimijaksi. Perustavalla on luotu pohja, jonka päälle uskaltaa rakentaa uutta:

– Olemme asiakkaita varten. Haluamme tarjota rakentaville asiakkaille kestäviä pohja- ja perustusratkaisuja, joiden päälle rakennetaan ihmisille koteja ja työpaikkoja. Haluamme jatkossakin olla toimialan halutuin kumppani. Siksi olemme kehittäneet lukuisia uusia tuotteita ja palveluja, joilla paitsi vastataan muuttuviin viranomaisvaatimuksiin ja säännöksiin myös tehdään rakentajan elämää helpommaksi.

– Tätä kehitystyötä ja ennakkoluulotonta toimialan uudistamista tulemme jatkamaan yhdessä koko henkilöstön sekä meille tärkeiden asiakkaiden ja toimittajakumppaniemme kanssa, lupaa Jäntti tiedotteessa.

Lue lisää

Katso kaikki