LUT-yliopisto

LUT-yliopiston uusi teollisuusprofessori on energialiiketoiminnan konkari Jukka Ruusunen, joka eläköityi Fingridin toimitusjohtajan tehtävästä vuodenvaihteessa.

Energialiiketoiminnan konkari Jukka Ruusunen on nimitetty sähkötekniikan teollisuusprofessoriksi LUT-yliopistoon. Kolmevuotinen tehtävä kestää vuoden 2027 maaliskuun loppuun. Teollisuusprofessorina Ruusunen auttaa LUTia kehittämään suomalaiselle yhteiskunnalle hyödyllistä energiamurrokseen ja vihreään siirtymään liittyvää tutkimusta sekä siihen liittyvää kansallista ja kansainvälistä yhteistyötä. 

Ruusunen oli jo ennen eläkkeelle siirtymistään suunnitellut jatkoa tutkimuksen ja opetuksen parissa. Kun LUTista otettiin yhteyttä, päätös oli helppo. 

– Energiajärjestelmän murros on ollut minulle jo useiden vuosien ajan paitsi työ myös intohimo. Olemme tekemisissä yhden ihmiskunnan tärkeimmän ongelman kanssa. Maapallo pitää pelastaa lapsille ja lapsenlapsillemme. Yhteiskunnan sähköistäminen on tässä keskeinen toimenpide, Ruusunen perustelee. 

Lue lisää

Katso kaikki