Kemianteollisuus ry

Tekniikan tohtori Mika Aalto, 49, on valittu Kemianteollisuus ry:n toimitusjohtajaksi 1.6.2018 alkaen. Aalto siirtyy Kemianteollisuuteen työ- ja elinkeinoministeriön Työllisyys ja toimivat markkinat -osastolta, jossa hän työskentelee teollisuusneuvoksena ja sitä ennen Elinkeino- ja innovaatio-osastolla ryhmäpäällikkönä.

Mika Aalto on työskennellyt yli viiden vuoden ajan työ- ja elinkeinoministeriössä vaativissa johtotehtävissä mm. elinkeino- ja kasvupolitiikan sekä bio- ja kiertotaloushankkeiden parissa. Hän työskenteli aikaisemmin yli 15 vuotta Tekesissä mm. Metsä- ja Kemia -alueen toimialajohtajana ja sitä aiemmin Materiaalit ja Prosessit -alueen teknologiajohtajana. Mika Aallon väitöskirja käsitteli kemiallista termodynamiikkaa.

”Kemianteollisuus ry:n hallitus painotti toimitusjohtajan valinnassa vankkaa kokemusta kemianteollisuuden keskeisiltä vaikuttamisalueilta. Mika Aallossa yhdistyvät erinomainen ammatillinen osaaminen, vankka kokemus kemianteollisuutta koskevasta elinkeinopolitiikasta, laaja vaikuttamisverkosto sekä aikaisempi johtamiskokemus vaativista tehtävistä”, toteaa Kemianteollisuus ry:n hallituksen puheenjohtaja Jari Rosendal.

”Otan erittäin innostuneena vastaan tämän uuden tehtävän Kemianteollisuus ry:n vetäjänä”, toteaa Mika Aalto. ”Uskon, että pystyn käyttämään kaikkea aikaisempaa osaamistani uudessa tehtävässäni sekä täydentämään omalla kokemuksellani sitä monipuolista sekä luotettavaa ammattitaitoa ja asiantuntemusta, josta Kemianteollisuus ry laajasti tunnetaan,” Aalto jatkaa.

”Jatkan Kemianteollisuus ry:n kehittämistä yhteistyössä henkilöstön, jäsenkunnan ja sidosryhmiemme kanssa tavoitteena entistä vaikuttavampi työskentely Suomessa toimivan kemianteollisuuden toimintaedellytysten kehittämiseksi”, Mika Aalto sanoo.

 

Valokuva: Sini Pennanen, Sininen Kuva

Lue lisää

Katso kaikki