Jukka Leskelä Energiateollisuus ry:n uudeksi toimitusjohtajaksi

Jukka Leskelän toimenkuvaan on tähän saakka kuulunut esimerkiksi  vaikuttaminen Suomen ja EU:n energia- ja ilmastopolitiikkaan.

Diplomi-insinööri Jukka Leskelä, 51, on nimitetty Energiateollisuus ry:n (ET) uudeksi toimitusjohtajaksi. Leskelä aloittaa tehtävässä 1.9.2016. ET:n nykyinen toimitusjohtaja Juha Naukkarinen on siirtymässä eläkkeelle.

”Olen hyvin kiitollinen, että saamme alan edunvalvonnan keskeisimpään tehtävään laaja-alaisen, rakentavan ja kokeneen ammattilaisen. Leskelän asiantuntemus, monipuolinen ymmärrys energia-alasta ja laajat verkostot sekä Suomessa että ulkomailla varmistavat sen, että energia-alan yritysten ääni vahvistuu energiapolitiikan valmistelussa”, sanoo ET:n hallituksen puheenjohtaja Olli-Pekka Marttila.

jukka_leskela

Leskelä on toiminut vuodesta 2005 ET:n sähköntuotannon toimialan johtajana ja hänen vastuulleen ovat kuuluneet muun muassa Suomen energia-alan edunvalvonta sähköntuotannon osalta sekä vaikuttaminen Suomen ja EU:n energia- ja ilmastopolitiikkaan. Tätä ennen hän on työskennellyt johtavassa asemassa Energia-alan keskusliitto ry Finergyssä, Imatran Voima Oy:ssä ja Fortum Power and Heat Oy:ssä. Leskelällä on vuosien kokemus eurooppalaisista energia-alan verkostoista ja työryhmistä. Hän on ollut aktiivisesti mukana Suomen energia- ja ilmastopolitiikan valmistelussa ja vaikuttamisessa.

– Olen hyvin sitoutunut uuteen tehtävään ja kiitollinen hallitukselle saamastani luottamuksesta. Energia-ala on suurten muutosten keskellä.  Jäsenyrityksillemme ajat ovat haastavat ja siksi alan etujärjestöltä odotetaan nyt vahvaa yhteiskunnallista vaikuttamista. Olen luottavainen, että löydämme yhdessä jäsenyritysten kanssa pitkäjänteisiä ratkaisuja, joilla energia-alan toimintaedellytyksiä voidaan parantaa. Haluan, että energia-ala nähdään ratkaisuna suuriin yhteiskunnallisiin kysymyksiin, kuten ilmastonmuutoksen torjuntaan, kilpailukyvyn parantamiseen ja hyvinvoinnin lisäämiseen, Leskelä sanoo.

Lue lisää

Katso kaikki