Energiateollisuus ry

Energiateollisuus ry:n (ET) liittokokous valitsi torstaina 11.5.2023 järjestön hallituksen puheenjohtajaksi Helen Oy:n toimitusjohtaja Olli Sirkan.

– Suomi on selvinnyt energiakriisistä selvästi muuta Eurooppaa paremmin. Olemme kyenneet yhdessä asiakkaidemme kanssa takaamaan energian riittävyyden ja ottamaan samalla merkittäviä harppauksia kohti hiilineutraalia energiajärjestelmää. Energiateollisuus ry:n hallituksen puheenjohtajana haluan olla vauhdittamassa vihreää siirtymää ja varmistaa energian toimitusvarmuuden myös jatkossa. Kiitän järjestöä saamastani luottamuksesta, Sirkka kommentoi valintaansa

Energiateollisuus ry on energia-alan elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen etujärjestö. ET edustaa yrityksiä, jotka tuottavat, hankkivat, siirtävät ja myyvät sähköä, kaasua, kaukolämpöä ja kaukojäähdytystä sekä tarjoavat niihin liittyviä palveluja.

– Energiajärjestelmässä on tapahtumassa valtava muutos ja ala investoi ennätystahtia. Tulemme ulos energiakriisistä edellä muuta Eurooppaa, joka on vielä pitkälti kiinni fossiilienergiassa ja maakaasussa. Suomelle on avautumassa historiallinen mahdollisuus houkutella teollisia investointeja puhtaan energiamme ansiosta, sanoo Energiateollisuus ry:n toimitusjohtaja Jukka Leskelä.

Lue lisää

Katso kaikki