Biolan Oy

Biolan vahvistaa asemaansa kestävän kehityksen kotimaisena tiennäyttäjänä. Tytäryhtiö Biolan Ekoasuminen Oy:n energiatehokkuuden ja uusiutuvan energian kehittämistehtävissä aloittaa TkT Suvi Karirinne. Ensimmäisenä tavoitteena on yhtiön aurinkoenergiatuotteiden kaupallistamisen vauhdittaminen.

Ekologisen asumisen ratkaisujen kehittämiseen ja markkinointiin erikoistuneen yhtiön tuotteita ovat aurinkopaneelit, -keräimet ja -puhaltimet, jäte- ja puhtaanvedenjärjestelmät, kompostorit sekä kuivakäymälät. Kysyntä hyödyntää aurinkoenergiaa kotitalouksien sekä suurien järjestelmien kuten kaupan, teollisuuden ja julkisten rakennusten energianlähteenä on kasvanut.

”Saamme yhtiöömme korkean luokan osaajan. Tämä on meille erittäin tärkeä kehitysaskel. Aurinkoenergiatuotteidemme kehittäminen ja kaupallistaminen vauhdittuu nyt huomattavasti”, sanoo Biolan Ekoasuminen Oy:n toimitusjohtaja Matti Hakala.

Karirinne on väitellyt puolijohdelasereiden rakennetutkimuksesta Tampereen teknillisestä yliopistosta vuonna 2004. Uuteen tehtäväänsä Karirinne siirtyy Satakunnan ammattikorkeakoulusta, jossa opetustehtävien ohella hän on vetänyt uusiutuvien energiateknologioiden ja -tehokkuuden tutkimus- ja kehittämisryhmää, sekä vastannut ulkoisesti rahoitettujen tutkimushankkeiden koordinoimisesta. Yhteistä tehtäville on ollut aurinkoenergiaan liittyvän liiketoiminnan kehittäminen ja tukeminen. Uusiutuvien energiamuotojen ohella hän seuraa aktiivisesti uusiutumattomien energiamuotojen kehittymistä.

 

Lue lisää

Katso kaikki