Alfa Lavalin uudeksi konsernijohtajaksi Tom Erixon

Alfa Lavalin konsernijohtajaksi on nimitetty Ovako Groupin konsernijohtaja Tom Erixon. Hän aloittaa tehtävässään viimeistään huhtikuussa 2016, kun nykyinen konsernijohtaja Lars Renström jää eläkkeelle.

Ovako Group on eurooppalainen koneenrakennusterästen valmistaja, jonka asiakkaita ovat kuulalaakeri-, ajoneuvo- ja konepajateollisuus.

Alfa Lavalin hallituksen puheenjohtaja Anders Narvinger painottaa Erixonin vakaata taustaa teollisuudesta. Se antaa tukevan pohjan jatkaa Alfa Lavalin kannattavaa kasvua.

“Haluan kiittää Lars Renströmiä hänen saavutuksistaan lähes 12 vuoden kestoisella taipaleellaan Alfa Lavalin konsernijohtajana. Hänen johdollaan Alfa Laval on kasvanut reippaasti ja yritys on samalla säilyttänyt keskeisimmät arvot. Liikevaihto on kasvanut kolminkertaiseksi ja yhtiön markkina-arvo kuusinkertaiseksi”, Navinger toteaa.

”On ilo liittyä Alfa Lavaliin, joka on vakaa markkinajohtaja vahvalla yrityskulttuurillaan. Olen vaikuttunut yrityksen viime vuosikymmenen kasvusta ja tuloksesta ja minun tavoitteena on jatkaa kannattavaa kasvua.”

Tom Erixon on 55-vuotias Ruotsin kansalainen. Erixonilla on maisterintutkinto oikeustieteistä Lundin yliopistosta sekä MBA liikehallinnosta IESE:stä Espanjassa.

Erixon on työskennellyt Ovako Groupin konsernijohtaja vuodesta 2011. Ennen tätä hän toimi Sandvik Coromatin konsernijohtajana, jossa hän aloitti ylimmän johdon tehtävissä vuonna 2001.

Lue lisää

Katso kaikki