Aki Puska nimitetty Wise Groupin toimitusjohtajaksi vuoden 2013 alusta

Tekniikan lisensiaatti, MBA, partner Aki Puska on nimitetty Wise Group Finland Oy:n toimitusjohtajaksi tammikuun 2013 alusta. Hän on johtanut yrityksen Korjausrakentamisen toimialaa vuodesta 2011. Yrityksen perustajayrittäjä ja nykyinen toimitusjohtaja Harri Tinkanen puolestaan siirtyy samaan aikaan varatoimitusjohtajaksi. Muutoksen taustalla on Tinkasen toive siirtyä takaisin lähelle liiketoiminnan asiakasrajapintaa ja operatiivista johtamista.

Puska on tehnyt pitkään töitä talonrakennusalan suunnittelun, rakennuttamisen sekä kiinteistö- ja urakointipalvelujen parissa. Puskalla on muun muassa yli 10 vuoden toimitusjohtajakokemus erityyppisistä ja -kokoisista kiinteistö- ja rakennusalan yrityksistä. Hän toimi Are Oy:n toimitusjohtajana vuosina 2007–2011 ja Ovenia Oy:n toimitusjohtajana vuosina 2000–2007. Lisäksi hän on toiminut ja toimii useiden järjestöjen ja yritysten hallituksissa.

Tinkanen puolestaan keskittyy varatoimitusjohtajana erityisesti suunnittelualan asiakashankkeisiin sekä suunnittelupalvelujen, talo- ja rakennetekniikan yhdistävien kokonaisratkaisujen ja kansainvälisten palvelujen kehittämiseen.

Kovaa kasvua yritysostoin

Talonrakennusalan konsultointi-, suunnittelu- ja rakennuttamispalveluita tarjoava Wise Group Finland perustettiin vuonna 2010 tavoitteenaan yhdistää alan toimijoita. Yhtiö onkin kasvanut vinhaa vauhtia yritysostoin. Viimeksi lokakuun alussa Wise Group osti Insinööritoimisto Creo3:n, minkä kaupan myötä myös yhtiön maantieteellinen kattavuus laajeni Mikkeliin ja Savonlinnaan.

Wise Group Finlandin pro forma -liikevaihdon arvioidaan olevan noin 17 miljoonaa euroa  vuonna 2012. Yritys työllistää lähes 200 suunnittelun ja rakennuttamisen ammattilaista Kotkassa, Helsingissä, Espoossa, Kouvolassa, Mikkelissä, Savonlinnassa ja Pietarissa.

Wise Group Finlandin omistavat Helmet Business Mentors Oy:n ja Consilium Corporate Finance Oy:n keräämä kotimainen sijoittajaryhmä sekä toimiva johto, jonka omistusosuus yrityksestä on 48 prosenttia.

 

 

Lue lisää

Katso kaikki