Kaksi työhullua lvi-insinööriä

Olli Väisänen ja Heimo Mäkinen muodostavat kunnianhimoisen työparin, jossa yli puolen vuosisadan työkokemus ja nykyhetki kohtaavat.

Patteriverkoston perussäätö -opas taloyhtiön hallituksen käyttöön on 1980-luvulta, mutta edelleen sisällöltään ajankohtainen, kertovat Olli Väisänen ja Heimo Mäkinen.Olli Väisänen ja Heimo Mäkinen muodostavat kunnianhimoisen työparin, jossa yli puolen vuosisadan työkokemus ja nykyhetki kohtaavat
.

Tämä juttu sai alkunsa, kun Heimo Mäkisen tytär Elina Hiltunen teki Linkediniin päivityksen isänsä kohtaamasta ikäsyrjinnästä: ”Omakotitalon rakennuslupaa varten piti ilmoittaa lvi-suunnittelija. Isäni tekee töitä nuoremman vastavalmistuneen lvi-insinöörin kanssa ja omakotitalon rakentaja oli palkannut tämän tiimin lvi-laitteiden suunnittelijaksi. Kun kunnan tarkastaja oli nähnyt isäni tiedot, hän oli ilkkunut: Onko tämä vitsi, kun lähes 90-vuotias on ilmoitettu suunnittelijaksi?”

Mäkinen on tehnyt lvi-alan suunnittelutöitä 54 vuotta ja työskennellyt pitkään muun muassa virkamiehenä Asuntohallituksessa, tarjouslaskijana ja suunnittelijana Vesionninen Oy:llä, Yhtymä Onnisella ja Granlund & Oksasella. Lvi-alalla hän aloitti asentajana Kokkolan Vesi ja Lämmössä vuonna 1953, joten kokemuksen puutteesta ei ainakaan ole kyse.

– Tyttäreni päivitys sai Linkedinissä noin 123 000 silmäparia. Olen 86-vuotias, en 90-vuotias, enkä ole millään muotoa kalkkeutunut.

_________________________________________________________________________________________

Tämä teksti on näyte Talotekniikka-lehden 3/2023 jutusta. Lue lisää Heimosen urasta ja yhteistyöstä Olli Väisäsen kanssa – klikkaa näköislehteen tästä.

Lue lisää

Katso kaikki